Zirve Üniversitesi, Denizcilik Sektörünün Öncü Kuruluşlarından Olan ARKAS Holdingi Ağırladı

Türkiye’de konteynır taşımacılığının en önemli ve öncü kuruluşlarından olan ARKAS Holding’in insan kaynakları müdürü Kaptan Alaattin Kurt, Zirve Üniversitesi’nde Mühendislik Fakültesi Denizcilik Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi.

ARKAS Holdingin kısa bir tanıtımını yapan Kurt ardından denizcilik mesleğinin dünü, bugünü ve yarını ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. ARKAS holding olarak denizcilik eğitimini oldukça önemsediklerinin altını çizen Alaattin Kurt, “Zirve Üniversitesi denizcilik bölümü öğrencilerinin staj yeri bulmalarına katkı sağlayabiliriz.” dedi.

Uzun yıllar Kaptanlık yapan ve 35 yıllık meslek geçmişine sahip olan deneyimli Kaptan; “Zirve Üniversitesi’nin kısa süre içerisinde alt yapısını tamamlayarak, kayda değer bir seviyeye gelmiş olduğunu memnuniyetle gözlemliyorum” yorumunda bulundu.

Öğrencilerle mesleki deneyimlerini de paylaşan Kurt’a denizcilik bölümü öğrencileri yoğun bir ilgi gösterdi. Bu ilgiden oldukça memnun kaldığını dile getiren Kaptan Alaattin Kurt geleceğin Zirveli denizcilerini büyük fırsatların beklediğini söyledi. Bu fırsatları elde etmek isteyen öğrencilerin İngilizcenin yanında ikinci bir dil bilmeleri, teknolojiyi çok iyi kullanmaları ve dünyadaki gelişmeleri çok iyi takip etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.  

Konferans bitiminde katkılarından dolayı ARKAS Holdinge teşekkür eden Mühendislik Fakültesi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Taşdemir, değerli katılımından dolayı Kaptan Alaattin Kurt’a plaket takdim etti.
Editör: TE Bilişim