Zenginleşen Çinli Turist, Rotasını Denize Çevirdi

Deniz, kum ve güneşle arası olmayan Çinliler, zenginleştikçe tatil tercihlerini değiştirmeye başladı. Çin’de kıyılarından daha çok tarihi ve kültürüyle tanınan bir destinasyon olan Türkiye, maddi durumları iyileşen ve tatil seçenekleri çoğalan Çinli turistleri çekmek için atağa kalktı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Pekin Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin girişimleriyle Çin Marie Claire dergisi, ağustos sayısının 14 sayfasını, Türkiye’nin deniz, güneş ve kumuyla önemli cazibe merkezlerinden Alanya’ya ayırdı.

Pekin Kültür ve Tanıtma Müşaviri İlknur Yiğit, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, daha önceki yıllarda güneşli seçeneklerden uzak kalan Çinli turistlerin artık tatilde güneşin peşine düşmeye başladığını söyledi.

Çinliler için bu yıl Akdeniz ve Ege kıyılarının tanıtımını ön plana çıkarmaya başladıklarını anlatan Yiğit, “Çin medyası ve Çinli turizm şirketleriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda Çinlilerin artık deniz ve güneşli bir tatil seçeneğini kullanmaya başladığını, bu amaçla Asya Pasifik’te bulunan ülke ve adalara milyonlarca Çinli turistin tatile gittiklerini tespit ettik” dedi.

Türkiye’nin Çin’de genellikle kültür ve tarihiyle bilindiğini belirten Yiğit, “Deniz ve güneş seçeneğiyle tarih, kültür unsurları da birleştiğinde diğer ülkelerden farkımız ve çeşitliliğimiz daha da belirginleşeceği tespitinden yola çıkarak Çin’de turizm tanıtımında artık deniz kum ve güneşi de kullanmaya başladık. Yazın gölgede bile şemsiye açan Çinli kadınlar, artık şemsiyelerini atmaya, bronz bir tenle fark edilmenin etkisini keşfetmeye başladılar” diye konuştu.

Marie Claire ile İşbirliği

Çinliler’deki bu değişimi fark eden ve ağırlıklı olarak Çin sosyetesine hitap eden ünlü moda dergisi Marie Claire ile işbirliğine gittiklerini anlatan Yiğit, Çin’in tanınmış modelleriyle derginin fotoğrafçısı ve editörlerinden oluşan 11 kişilik ekibi Türkiye’de ağırladıklarını söyledi.

İlk duraklarının Alanya olduğunu belirten Yiğit, THY’nin desteği ve Alanya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nun konukseverliğiyle derginin ağustos sayısında hiçbir reklam ücreti ödemeden 14 sayfa Türkiye tanıtımı yapıldığını bildirdi.

Akdeniz’in Çin’de konsept olarak mutfağı, zeytinyağı, denizi, balığı, müziği, peyniri, yaşam tarzı olarak merak edilen, yükselen bir moda olduğuna dikkati çeken Yiğit, “Burada da Türkiye’nin yer almasını sağlamaya çalışıyoruz.  İşin güzel tarafı, Marie Claire ekibi Alanya temasını Eylül ayında da kullanmaya karar verdi. Derginin Eylül sayısında da 14 sayfa Alanya yer alacak” dedi.

Yiğit, Türkiye’nin bugüne kadar Çin’de Mısır’la birlikte pazarlanmasından dolayı çöl bölgesi olarak algılandığını, bu durumu Türkiye’nin Akdeniz ve Ege kıyılarının tanıtımına ağırlık vererek aşmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim