Zehirli Örümcekler Gemiyle Mi Geldi?

Ulus’ta bir villanın bahçesinde karadul kadar öldürücü Afrika örümcekleri bulundu.

ÖRÜMCEK uzmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Ulaşoğlu, İstanbul Ulus’ta bir villanın bahçesinde "Segestria Florentina" türü örümceğe rastladı. Karadul kadar zehirli olduğunu belirttiği örümceğin diğer tehlikeli örümcekler gibi Afrika kökenli olduğunu söyleyen Ulaşoğlu, "Bu örümcekler büyük ihtimalle Afrika’da gemilere ya da yüklerine bir şekilde girerek Akdeniz’i aşıp Türkiye’ye ulaşıyorlar" dedi. Segestria Florentina’nın bir kerede 40 ile 250 arasında yumurta bırakabileceğini, bu şekilde çoğalabileceklerini de söyleyen Derya Ulaşoğlu, bahçelerin ilaçlanması, pencere kapı girişlerinin kontrol edilmesi, böcek önleyici yapışkanlar kullanılması gerektiğini belirtti.

Zehir Danışma Hattı

Ulaşoğlu, 9 Eylül Üniversitesi bünyesinde Zehir Danışma Hattı bulunduğunu, böcek ısırmalarında doktorların en azından (0232) 412 39 39 numaralı telefonu aramaları için hastalarına ısrar etmesi gerektiğini söyledi. 

Alıntı: Haberler.Com

DenizHaber'den Uyarı: Bu haberin içerdiği bilgiler sonucu yanlış bir kanıya sahip olmamanız açısından "Örümcek Haberinde Medya Alet Mi Oldu" manşetli haberimizi okuyunuz. Adresi:

http://www.denizhaber.com/index.php?sayfa=habgst&id=7701&links=1

Editör: TE Bilişim