Samsun'da hafta sonu arkadaşlarıyla birlikte Sinop sahilinde yüzmeye giden genç, sırtına deniz anasının yapışması sonucu oluşan şişkinlikler nedeniyle hastaneye müracaat etti.

Sinop sahilinde denize giren Mustafa Sakoğlu, sırtında ağır yanık hissinin ardından su kesecikleri ve kızarıklar oluşması sonucu, zehirli deniz anası şüphesi üzerine hastaneye giderek muayene oldu. Çok fazla derecede acı çekmesi nedeniyle hastaneye başvurduğunu belirten Sakoğlu, "Küçük yaştan beri Karadeniz'de yüzüyorum. Daha önceki yıllarda da deniz anasının yapışmasına maruz kaldım fakat, bu derece yanma ve kesecik oluşması beni tedirgin etti." dedi.

Ege ve Akdeniz kıyılarında özellikle yaz aylarında sıkça rastlandığı belirtilen ve halk arasında zehirli deniz anası olarak adlandırılan 10-15 santimetre boyundaki pelagia noctilucanın deniz anası türünün, Karadeniz'de de bulunabileceği belirtiliyor.

Yetkililerce, zehirli deniz anasına temas edilmesi halinde acıyan, şişen yerin zaman kaybetmeden sirke veya limonla yıkanması, yaranın kaşınmaması, silmek için bastırılmamasını öneriyor. Su kesecikleri halinde oluşan şişliklerin birkaç günden fazla devam etmesi halinde, en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiği ifade edildi.

Kaynak: Cihan Haber Ajansi

Editör: TE Bilişim