Yüzer Restoranların Efsane İsmi Satılıyor

İstanbul Boğazı’nda lüks yemekli yüzer restoran denilince akla ilk gelen isim olan Taşkent Turizm’in TAŞKENT 1 ve TAŞKENT 2 tekneleri satışa çıkarıldı. Birçok Cumhurbaşkanı, Başbakan ve devlet adamını ağırlamış, başta International SKALITE (Denizde kalite ödülü) sahibi Taşkent Turizm; kurucusu Çetin Taşkent’in geçtiğimiz yıllarda geçirdiği rahatsızlığın ardından piyasadan çekilme kararını bir süredir gündemde tutuyordu.

Satış kararını değerlendiren Çetin Taşkent, “Rahatsızlığımın ardından Taşkent teknelerini ya da Taşkent markasıyla beraber tekneleri, bu işi severek yapacak, Taşkent hizmet kalitesini geleneğimizde olduğu gibi her sene artırarak misafirlerine sunmayı hedefleyecek ciddi kurum, kuruluş ya da şahıslara teklif alma yoluyla satma kararı aldık. Taşkent yatlarının denizciliğin bilinci ve gereğini yerine getirerek, yüzer tesis olmasına rağmen, karadaki özel mekânlardan hiç farkı yoktur. Bahçe güvertemizde çiçekler içinde başlayan gezinti, panoromik restaurantta kendini 5* Otel konforuna bırakır. Panoromik güvertemizde tavandaki yüzlerce fiber ışık size yıldızların altında hissini verir. Her türlü yemekli-yemeksiz tam veya yarım gün olmak üzere Boğaz ve Ada Turları yanında, yerli ve yabancı misafirlere transferler, şirket yemekleri, düğünler, sünnet törenleri, bayii toplantıları gibi hizmetleri veririz” diye konuştu.

GEMİLER SİCİLE KAYITLI, SURVEYLERİ YAPILMIŞ

Her 2 geminin de TUGS’ye (Türkiye Uluslararası Gemi Sicili) kayıtlı olduğunu ifade eden Çetin Taşkent, “Buna göre gemilerimizin faaliyet alanları kapsamında, gelir vergisi ve kurumlar vergisi muafiyeti vardır. Aynı zamanda gemi de istihdam edilen çalışanların da gelir vergisi muafiyeti bulunur. Gemilerimizin 2013 itibariyle 5’er yıllık surveylerı da yapılmıştır” açıklamasını sözlerine ekledi.

ŞİRKET MERKEZİ DE KİRALANABİLECEK

Teklif vermek isteyenlerin tekliflerini [email protected] adresine göndermeleri, detaylı bilgi almak isteyenlerin de 0216 493 23 93 nolu telefonlardan ulaşmaları isteniyor. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre, Taşkent Turizm’in Kuzguncuk’ta bulunan şirket merkezi, mobilyaları ve ofis donanımlarıyla birlikte; ayrıca bu işi yapacak olan firmaya kiraya verilebilecek. Deneyimli ve uzun yıllardan beri Taşkent gemilerinde hizmet veren tecrübeli gemi çalışanlarının da firma ya da gemileri satın alacak olan firmanın yönetiminde hizmetlerini sürdürebileceği açıklandı. Halen İstanbul Boğazı’nda hizmet veren gemiler demirli oldukları Boğaz’ın iki farklı lokasyonunda gezilebiliyor.

TASKENT  (2)

TAŞKENT 1

Length : 35 meters, XYZ Foot
Width : 5.60 meters, XYZ Foot
Meal capacity : 90 PAX
Coctail Capacity : 120 PAX
Main Engines : 2 x 260 HP Volvo Penta
Generators : Cummins 1×35 KW , 1×35 KWA lister
Speed : 11 Marine Knots

TASKENT  (9)

TAŞKENT 2

Length : 47,80 meters, XYZ Foot
Width : 7.50 meters, XYZ Foot
Garden Deck capacity : 180 PAX
Panorama Deck capacity : 250 PAX
Main Engines : 2 x 460 Cummins
Generators : Perkins 1×35 KW , Perkins 1×65 KWA lister, 1,5 Lister
Speed : 12 Marine Knots



 

Editör: TE Bilişim