Birlikte geçirebilecekleri tek tatilleri 20 Ocak-5 Şubat arasındaki sömestr. Aklınızda değişik bir tatil planı varsa, son dönemde hem dünyada hem de Türkiye’de giderek daha popüler olan gemi seyahatleri tercihiniz olabilir. Dünya çapında faaliyet gösteren ünlü Royal Caribbean International’ın Türkler için uygun olabilecek rotalarına baktık... Yüzen bir şehir üstünde muhteşem güzellikte kıyıları keşfetmek benzersiz bir deneyim olabilir...

Dünyanın en büyük gemisiyle Karayiplere

Yarı yıl tatili yaklaşıyor. Çocuklar 15 gün boyunca dinlenecek, aileleriyle ve arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirmek isteyecekler. Siz de böylece kış tatilinizi en iyi şekilde değerlendireceksiniz. Royal Caribbean International, dünyanın en lüks gemileriyle Amerika’dan Avrupa’ya, Avustralya’dan Pasifik adalarına, kutuplardan Afrika’ya kadar birçok yere unutulmaz seyahatler düzenliyor. Bu müthiş gemiler adeta bir şehir. Hepsinde eğlence, dinlenme ve konfor bir arada yaşanıyor. Dünyanın en güzel köşelerine okyanus ve deniz keyfiyle birlikte varıyor, gemide ve karada tatil yapmanın tadını bir arada çıkarıyorsunuz. Royal Caribbean’a bağlı rüya gemiler 12 ay boyunca dünyanın tüm denizlerine birçok gezi düzenliyor. Royal Caribbean International’ın Legend of the Seas, Monarch of the Seas, Independence of the Seas adlı birçok gemisi var. Royal Caribbean International firmasının Türkiye temsilcileri, firmanın ve dünyanın en büyük gemisi unvanına sahip Allure of The Seas’in 7 günlük Karayipler gezisini kış tatili için öneriyor.

Geminin her noktasında sürpriz var

Allure of the Seas’de hem size hem de çocuğunuza uygun binbir aktivite var. Gemideki yürüme yolları, açık hava restoranları, butikler, sanat galerileri, tiyatrolar, konser alanları ile tatilinizi eşsiz kılacaksınız. Geminin ana meydanı Central Park huzurlu ve sakin. Gerçek çimlerle kaplı Central Park’ta gün boyu yürüyüş yapabilir, akşamları sokak eğlencelerine katılabilirsiniz. Allure of the Seas’de gemide kapalı kalmış hissi asla yaşamıyor, hayattan kopmuyorsunuz. Allure of the Seas başlıbaşına keşfedilmesi gereken bir şehir gibi. Her noktasında keyifli vakit geçirebileceğiniz sürprizler var. Geminin alışveriş caddesi tüm manzarayı tepeden görüyor. Mağazalarda ‘Aynı ürünü daha uygun fiyattan bulur ve bunu yazılı kanıtlarsanız Royal Caribbean paranızı iade ediyor’ deniliyor. Dünyaca ünlü markaların bulunduğu alışveriş caddesinin yanı sıra barlar, dünyaca ünlü restoranlar unutulmaz dakikalar geçirmenizi sağlıyor.

Kafeler 24 saat açık

Uykunuz kaçarsa, geceyarısı acıkırsanız gemide 24 saat açık restoran ve kafeler bulmanız mümkün. Üstelik para ödemeniz gerekmiyor. Dilerseniz oda servisi 24 saat hizmet veriyor. Siparişiniz için ekstra ücret ödemenize gerek yok ama 3.95 dolar (Bu arada gemide para birimi dolar) servis ücreti ödüyorsunuz. Öğle yemeği için büyük bir açık büfe var. A la carte tercih edenler için pek çok restoran da mevcut. Her zevke ve damak tadına hitap eden restoran çeşidi çok. Deniz mahsülleri, et restoranı, İtalyan, Japon lokantası ne ararsanız Allure of the Seas’de bulabilirsiniz. Fastfood dilerseniz Amerika’nın en eski hamburgercisi, tüm Royal Caribbean gemilerinde bulabileceğiniz Johnny Rockets’ta yemek yiyebilirsiniz. Gemide formuna dikkat edenler de unutulmamış. Sağlıklı aperatif ve meyve sularının sunulduğu ‘Vitality’ en sevilen köşelerden.

‘Rising Tide Bar’ ise geminin en romantik bölümlerinden biri. ‘Rising Tide Bar’ üç kat arasında yavaşça yukarı-aşağı hareket ediyor. Bar, geminin yürüyüş ve gezi güvertesi ‘Royal Promenade’ ile ‘Central Park’ arasında köprü görevi görüyor. Camla kaplı, kış bahçesi görünümündeki barda kokteyllerinizi yudumlamak ayrı bir keyif.

Her dili konuşan garson var

Gemide her ülkeden 6-7 garson bulunuyor. Türkler’e Türk garsonlar hizmet ediyor; dil bilmeyenler için garsonlar büyük kolaylık sağlıyor. Akşam yemekleri sonrası gemide birçok eğlence var. Buz dansı gösterisinden Broadway şovuna, Latin şarkıları gecesinden İtalyan şarkıları gecesine kadar ne ararsanız gemide hazır. Gerçek boyutlarda basketbol sahası, kaya tırmanma duvarı, paten pisti her daim hizmette. Günlük sporundan vazgeçemeyenler fitness salonunda ter dökebilir. Açık hava seviyorsanız güvertede yürüyüş ve koşu yapanlara da sık sık rastlamak mümkün.

Ertesi günün programı odanızda

Gemide her akşam yatağınıza ertesi günkü gemi programı bırakılıyor. Mini golf ya da çaça dersi alabilirsiniz. Özellikle ailelerin çok rahat edeceği Allure of the Seas’de çok özel bir alan var: Broadwalk. Buradaki dünyanın ilk güverte üstü atlı karıncası çocukları baştan çıkarıyor. ‘Aqua Theatre’ ise ailelerin yine ilgi gösterdiği şahane bir bölüm. ‘Aqua Theatre’da geceleri akrobatik dalış şovlarını seyredebilirsiniz. Gemide dört havuz, solaryum salonu, 10 da jakuzi var. Büyüklerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden biri ise hiç şüphesiz ‘Casino Royal’.

Çocuklar asla sıkılmayacak 

‘Aktiviteden aktiviteye koşarken çocuklarım sıkılmayacak mı?’ diyebilirsiniz. Çocuklar tatil köyü atmosferindeki bu gemide asla sıkılmıyor. Royal Caribbean gemilerinde çocuklar için mini kulüpler, kaydıraklı çocuk havuzları, animasyonlar, etkinlikler çok. Altı aydan 11 yaşa kadar olan miniklere ayrılan bölümde 0-3 yaş, 3-5 yaş, 6-8 yaş ve 9-11 yaş için farklı salonlar düşünülmüş. Salonların her biri o yaşa uygun oyuncaklarla dolu. Ayrıca bir sanat atölyesi, bir bilim laboratuarı, bir elektronik oyun odası ve bir sinematiyatro salonu var. Çocuklar eğitimli danışmanlar eşliğinde bilim deneyleri yapıyor, sanatla haşır neşir oluyor, tiyatro sahneliyor, film seyrediyor, spor yarışmalarında koşturuyor, korsan partisinde kostümler giyerek eğleniyorlar. Bir gün hayran oldukları film karakterleriyle dans ediyor, başka bir gün pijama partisinde azıyorlar.

 

Editör: TE Bilişim