İran'ın petrole yaptırım uygulanması halinde 17 milyon varil petrol geçişi olan 'Hürmüz Boğazı'nı kapatırım' tehdidi bölgede gerilimi artırdı.

ABD ve İsrail, bahar aylarında tarihin en büyük füze tatbikatını yapmaya hazırlanırken, Basra Körfezi'nde bir tatbikat yapan İran hem Hürmüz hem de Basra'da yeni bir tatbikat yapacağını açıkladı.

İran pazartesi günü de ülkenin doğusunda kara tatbikatı başlatıyor. İran, İsrail ve ABD arasındaki Hürmüz gerilimine İngiltere de katıldı.

İngiltere, İran'ı daha yakından gözetlemek için en gelişmiş 'yüzer radar'ını Hürmüz Boğazı'na gönderiyor.

Çarşamba günü yola çıkacak destroyerin ocak sonunda bölgede olması bekleniyor. 2.5 milyar dolarlık HMS Daring Destroyeri, bir geminin taşıyabileceği dünyanın en gelişmiş radar sistemine sahip.

Destroyer İran füzelerine karşı zamanında önlem almak için kullanılacak. Radara yakalanmama özelliği bulunan gemi, İngiliz donanmasının gözbebeği ABD ve Fransa gibi müttefiklerin de özendiği bir gemi. HMS Daring Destroyeri, dünyanın en gelişmiş radarına sahip. Aynı anda onlarca füze ile uçağı tespit ve takip yeteneği bulunuyor. En yeni teknolojiye sahip gemiye geniş yer veren İngiliz medyası, haberlerinde 'İran'ın elindeki füzeleri etkisiz hale getirecek en yeni teknoloji yola çıktı' ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilişim