Yüzen fuar, ilk limana ulaştı

2 Haziran'da İstanbul'dan yola çıkan, Cumhuriyet'in kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 81 yıl önceki projesi yüzen fuar, ilk durağı olan Bulgaristan'ın Varna şehrine ulaştı.
 
Varna'da büyük bir ilgiyle karşılanan Yüzen Fuar Bluexpo'ya turizm sektöründe faaliyet gösteren 71 firma katılıyor. Fuarın açılışına katılan İstanbul Ticaret Odası Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, Türkiye'de turizm endüstrisinin son yıllarda çok geliştiğinin ve artık Türk firmalarının yüzde 99 yerli ürünlerle bir turizm tesisini açabilecek hale geldiklerinin altını çizdi. Komşu ülkenin özellikle Türkiye'ye yakınlığı sebebiyle önemli olduğunu belirten Öztiryaki, "Bulgaristan özellikle son birkaç yıldır turizmde önemli atılımlar yaptı.

Bluexpo fuarı hem Türk firmaları hem de Bulgar firmaları için önemli bir fırsattır." diye konuştu. ADG Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Adıgüzel de konuşmasında, "Rüyamız olan bu projenin hayata geçtiğini görmekten çok mutluyuz." ifadesini kullandı. Bulgaristan'dan sonra Romanya'nın Köstence, Ukrayna'nın Odessa ve Yalta, Gürcistan'ın Batum limanına uğrayacak fuarın son durağı ise Trabzon olacak. Mustafa Kirazlı, Varna 
 
 
Kaynak: ZAMAN Gazetesi

 

Editör: TE Bilişim