Yurdun çeşitli bölgelerinde kabotaj bayramı etkinlikleri vardı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 89. yılı tüm yurtta yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında çeşitli yarışmalar yapıldı.

Yağlı direğe tırmanma yarışmaları öncesi Türk bayrağının alınması için konulan 8 bin liralık ödülü beğenmeyen yarışmacılar, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal (sol 3) ile pazarlık yaptı. Yarışmacılar, 10 bin lirayı kabul etmeyen Uysal'a tepki gösterdi.

Samsun'da, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gemiyle Karadeniz'e açılan protokol üyeleri, deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktı.

Muğla'nın Fethiye ve Bodrum ilçelerinde, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında çeşitli yarışmalar yapıldı. Fethiye'deki etkinlikte Kordonboyu'ndaki etkinlikte ise serbest yüzme, denizden tabak çıkarma, kürek, denizden top toplama, yağlı direğe tırmanma ve tekne yarışları gerçekleştirildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında çeşitli yarışmalar yapıldı. Kumbahçe Sahili'nde yağlı direk, denizden tabak çıkarma, halat çekme ve gençler arası güzellik yarışması gerçekleştirildi. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Antalya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında 50 metre yüzme, dalarak çıpa çıkartma ve yağlı direkten bayrak alma yarışları yapıldı. Yağlı direkten bayrak almada birinci Murat Dalgakıran oldu.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Kabotaj ve Denizcilik Bayramı etkinlikleri kapsamında, yağlı direkten bayrak alma yarışı düzenlendi.

İstanbul'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, DenizTemiz Derneği (TURMEPA) öncülüğünde gerçekleştirilen deniz temizliğinde, cam şişe, cep telefonu, diş macunu, çakmak, plastik boru, jilet gibi çok sayıda araç gereç denizden çıkarıldı.

Editör: TE Bilişim