Yunuslar insanları tedavi ediyorlar

Yunus şaşılacak kadar zeki bir deniz hayvanıdır. Bilim adamları yunusların benzersiz olanaklarını incelerken değişik soruların cevaplarını buluyorlar.

Gemi ve uçak yapımı ve hidroakustik istasyonlarının inşası gibi alanlarda pekçok problemlerin çözümünü insana yunuslar buldurmuştur. Yunusların insanlara yaptığı olumlu etkinin gücü şaşılacak kadar büyüktür. Başlangıçta insanlar bu deniz hayvanlarını gemi ve denialtıların tasarımları üzerindeki çalışmalarda model olarak kullanmaya başlamışlar. Sonra,Yunus ile insan arasında iyi temaslar kurulabildiği ve yunusların kolayca eğitildiği hesaba alınarak yunusların arama ve kurtarma işlerinde, mayınlama ve sabotaj faaliyetlerine karşı eylemlerde kullanılmasına başlanmıştır.

Moskova devlet üniversitesi Biyoloji fakültesi çalışanlarından,Biyoloji doktoru adayı Yuriy Starodubtsev “Rusya’nın Sesi” radyosuna verdiği demeçte şunları anlattı: Yunus beyninin ağırlığı insan beynininkinden daha büyüktür. Yunus beyninde bir bölümden öbür bölümlere olan daha çok bağlantı yolları var. En önemlisi yunus, mükemmel entelektüel niteliklere sahiptir. Biz pekçok incelemeler yaptık ve yunuslara bizzat uydurduğumuz değişik görevler verdik. Neticede yunusların pekçok insanları bile şaşırtan problemler için kolayca çözüm bulabildikleri açık oldu Sözün kısası yunusların arama ve kurtarma işlerinde ve askeri amaçlarla kullanılması bugün kimseyi şaşırtmıyor

. Kırım’daki Yunus tedavisi Enstitüsünden uzmanlar tarafından tıbbı-psikolojik rehabilitasyon metodu olarak yunus tedavisi geliştirildi. Yunus tedavisi Enstitüsü müdürü Viktor Lısenko yunusların katılımı ile tedavi seanslarının çocuklar ve erginler arasında büyük rağbet gördüğünü belirterek şunu söyledi: Enstitümüzde tedavi gören en küçük hasta 6 aylık çocuk ve en yaşlı hasta 78 yaşındaki erkek. Ergin insanlar ve çocuklar tarafından yunuslara hep aynı tepki veriliyor. Erginler yunusların yanında bulunurken çocuklara dönüşüyor ve onlarda derin çocuk tepkisi oluşuyor. Çocuklar ise yunuslardan ayrılmak istemiyorlar, yunusların yanında bulunmaktan büyük zevk alıyorlar.

Yunuslar çocukları çekiyor, çocuklar da yunusları çekiyor. Ağır hastalıklarla mücadele eylemlerinin en önemli olanları oyun biçiminde gerçekleştiriliyor. Çocuklar yunusa halka ve toplar atıyor, yunusu okşıyor.Bu eylemlerin sonuçları yalnız bir mucize olarak nitelendirilebilir. Viktor Lısenko’nun söylediğine göre bazen çocuklar evlerine döndükten sonra onlarda ciddi iyileşme yer alıyor. Habarovsk’tan, Vladivostok’tan Rusya’nın diğer bölgelerinden anababalar enstitümüze telefon ederek bizimle sevincini paylaşıyorlar Hatta 3-4 tedavi seansından sonra böyle şeyler yer alıyor. Vikor Lısenko sözüne devamla şunu anlattı. Nijniy Novgorod’dan güzel bir kız enstitümüze getirilmişti.Tedavi geçen yıl başlamıştı. Kızın annesi tedavi seanslarından sonra kızının yürüyebileceğini hayal ettiğini söyledi. Dört seanstan sonra bu kız hatta koşmaya başlamıştı. Dubrovka’da yer alan terorizm olayından sonra beyin inmesini yaşamış olan bu kız yunus bulunduğu havuza inince parmaklarına duyarlılık geri döndü.Vakti ile sağırdilsiz çocuklar için tedavi seansları düzenlemiştik.

Moskova bölgesinden 150 böyle çocuk getirilmişti ve yunus tedavisi her birine iyi sonuçlar vermişti. Meğerse insanın yunus ile temasta bulunmasından sonra organizmasında hormon fırtınası başlıyor. Ve bu, biyofizik ve biyokimya düzeyinde önemli olumlu sınuçlar veriyor. 

Editör: TE Bilişim