İran’dan Bodrum’a gelip Fener Burnu’nan bindikleri lastik botla 6 mil uzaklıktaki Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’na geçmek isteyen İranlı Yodallah Solimani (27), Saced Haydari (27), kardeşi Abdolfazıl Haydari (23), Hassan Sohbeti (26) ve kardeşi Alim Sohbeti (23), Yunan sahil güvenlik botuna yakalandı.

İranlı kaçakları 123 nolu sahil güvenlik botuna alan Yunanlı askerler üç saat boyunca copla vurup tekme tokat dövdü. İranlılar daha sonra denize atıldı.

Yunanlı askerler, 5 İranlı kaçağı Türkiye’ye doğru yüzmeleri için silahla tehdit etti. Kaçak dört saat yüzdükten sonra sabaha karşı Akyarlar Köyü Alihoca Burnu sahiline yaklaşarak yardım istedi. Akıntı nedeniyle yeniden açığa sürüklenen İranlılardan 4’ü kurtarılarak Bodrum’a getirildi. Alim Sohbeti ise boğuldu. Hassan Sohbeti’nin, boğulan kardeşi Alim Sohbeti’nin cesedini yaklaşık iki saat çekip karaya getirdiği ortaya çıktı. Hassan Sohbeti, "Kuzenlerimle birlikte önce Yunanistan’a ardından İtalya’ya gidecektik. Yunan askeri bizi yakaladı. Tekneye aldıktan sonra dövdüler. Rasgele çılgın gibi vuruyorlardı. Yaklaşık iki saat boyunca neden geldiğimizi ve nereye gideceğimizi sordular. Kardeşimin iki kolu kırılmıştı. Daha sonra gecenin karanlığında elbiselerimizle denize attılar, üzerimize silah doğrultup Türkiye’ye doğru yüzmemizi söylediler. ’Dönerseniz ölürsünüz’ diyerek bir daha Yunanistan’a gelmememizi söylediler" dedi.

Kaynak:sondakika.com

Editör: TE Bilişim