Yunanlı 3 armatör, Güney Koreli SPP'ye 5 gemi siparişi verdi

Türk tersaneleri krizde sinek avlarken, uzakdoğu tersaneleri çalışıyor. Güney Koreli tersaneler sipariş üzerine sipariş alıyor.
 
SEUL- Denizcilik sektöründeki global kriz, uzakdoğuya uğramamış gibi görünüyor. Türk tersaneleri sinek avlarken, Güney Koreli tersaneler sipariş üzerine sipariş alıyor.
 
Güney Koreli SPP Tersanesi 5 yük gemisi için kontrat imzaladı. Güney Koreli orta büyüklükte gemi inşa eden SPP Tersanesi, 3 Yunan armatörlük firması ile 5 yük gemisi kontratı imzaladı.

SPP Sözleşmenin kapsamında, Modion için bir, Iason Hellenic için 2 adet 82.000 tonluk yük gemisi, iki tane de S.Frangoulis için 35.000 tonluk yük gemisi inşa edecek. Gemi inşaları toplam ortalama 165 milyon dolar ederinde olacak.

Yapılan açıklamada SPP Tersanelerinin 360 milyon dolarlık 10 yük gemisinin de içinde olduğu farklı gemi siparişleri almaya devam ettiği belirtti.

SPP"nin inşa ettiği, Handy Wind ile aynı özellikleri taşıyan 35.000 tonluk yük gemisi İngiliz denizcilik dergisi “Naval Architect” tarafından yılın en iyi gemisi seçilmesi üzerine yeni bu gemi için yeni siparişler aldı.

SPP"den bir yetkili yük gemilerimizi geliştirmek için sarf ettiğimiz çaba, doğaya zarar vermeyen ve yakıt tüketimini azaltan gemilerimiz ile popülerliğimiz giderek artıyor açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilişim