Yunanistan'daki mali kriz Eşref Amca'yı manşete taşıdı

 Yunan Star gazetesi ekonomik krize ilişkin manşetinde Anadolu Ajansı'nın 1999 Düzce depreminde hafızalara kazınan "Eşref amca" fotoğrafını kullandı

Yunan Star gazetesi ekonomik krize ilişkin haberinde Anadolu Ajansı'nın hafızalara kazınan "Eşref amca" fotoğrafını manşete taşıdı. Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizi okuyucularına daha dramatik bir şekilde anlatmak isteyen Yunan Star gazetesi, Düzce'de yaşanan deprem sonrası yıkılan evinin önünde elinde ekmeklerle ağlarken çekilmiş "Eşref amca"nın fotoğrafını kullandı.

Nakit çıkışının engellenmesi için alınan önlemler kapsamında bankaların kapatılması sonrası Yunan vatandaşların otomatik para çekme makinesi önünde sıra beklemesini anlatan fotoğrafın önünde "Eşref amca"nın fotoğrafı yer aldı. Gazetenin manşetten kullandığı fotoğraf Yunanistan'daki krize ilişkin sosyal medyada da en çok paylaşılan görsellerden biri oldu. Söz konusu fotoğraf 1999'da maç izlerken deprem sırasında hayatını yitiren gençler için Eşref Cengiz'in "keşke onların yerine ben ölseydim" diyerek ağladığı sırasında çekilmişti.

Fotoğraf Türkiye'de de depremin simgesi haline gelmiş ve pek çok afişte de kullanılmıştı. Eşref Cengiz, depremden 6 yıl sonra yakalandığı kanser sonrası vefat etmişti.

Editör: TE Bilişim