Yunanistan'da grev hayatı felç etti

Yunanistan'da toplu taşıma araçlarında görevli personelin, hükümetin ulusal havayolu şirketi Olimpic'in kapatılarak yeniden yapılandırılması kararını protesto etmek amacıyla bugün 24 saatlik grev ile çeşitli iş durdurma eylemlerine gitmeleri ülkede yaşamı felç etti.

Atina- Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (GSEE) çağrısıyla yapılan grev süresince metro ile şehirlerarası çalışan trenler sefere çıkmazken, otobüs, troleybüs ve banliyö trenlerinin vardiya başlangıçlarında yaptıkları 3 saatlik iş durdurma eylemi özellikle büyük kentlerde yaşamı felç noktasına getirdi.

Liman çalışanlarının işbaşı yapmaması sonucu, ana kara ile adalar arasında bağlantı koptu, pek çok yolcu adalarda mahsur kaldı.

Olimpic havayolu çalışanlarının da katıldığı grev süresince iç ve dış hatlarda her istikamete yalnızca tek sefer yapılırken, havaalanında uçuşları iptal edilen yolcularla yetkililer arasında tartışmalar çıktı.

Öte yandan, postane çalışanlarının 24 saat greve gitmeleri, Yunanistan Telekomünikasyon Şirketi (OTE) çalışanlarının ise 10.00-13.00 saatleri arasında iş durdurma eyleminekatılmalarıyla müşteri hizmetlerinde aksaklıklar oldu.

Devlet Hastaneleri çalışanlarının 11.00-15.00 saatleri arasında yaptıkları iş durdurma eylemiyle destek verdikleri greve, basın yayın kuruluşlarının teknik servis personelinin 10.00-15.00 saatlerindeki katılımıyla televizyonların yayın akışında zorunlu değişiklikler yapıldı.

Yunanistan Gazeteciler Sendikası'nın (ESİEA) çağrısıyla 13.00-15.00 saatleri arasında gazetecilerin de greve katılmasıyla televizyon ve radyo kanallarında haber bültenleri yayımlanmadı.

Eylem çerçevesinde, başkent Atina'nın ana meydanlarından "Klathmonos"da toplanan göstericiler, Yunanistan Parlamentosu önünde sona eren bir protesto yürüyüşü yaptı.

Bu arada GSEE ile Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY), hükümetin izlediği ekonomi politikasını protesto etmek amacıyla çalışanlara 21 Ekimde ülke genelinde 24 saatlik greve gitme çağrısında bulundular.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim