Yunanistan’da Başbakan Antonis SAMARAS’ın kabineyi dağıtmasının ardından Denizcilik Bakanlığı’na Kostis MOUSOUROULİS’in yerine Miltiadis VARVİSİOTİS getirilmiştir.

Bir yıla yakın süredir Denizcilik Bakanlığı görevini sürdüren MOUSOUROULİS, 3 yıllık bir aradan sonra tek bir bakanlık haline getirilen Denizcilik Bakanlığına getirilmişti.

Bakanlığı döneminde denizcilikte birçok önemli gelişmeyi yöneten MOUSOUROULİS, denizcilik endüstrisinin vergilendirme rejimi için en büyük toparlanmayı gerçekleştirmiştir. Yeni Bakan Miltiadis VARVİSİOTİS ise Denizcilik camiasında tanınan bir kişi olup, Başbakan Samaras’ın partisinde Denizcilik İşleri Sözcüsü olarak görev almıştı.

1969 Atina doğumlu olan Miltiadis VARVİSİOTİS, Yeni Demokrasi Partisi’nin duayenlerinden olan İoannis VARVİSİOTİS’in oğludur. Hukuk mezunu olan yeni bakan ayrıca Harvard Üniversitesinde Halkla İlişkiler Master’ı yapmış olup, hukuk kariyerinde Deniz Hukuku ve Ticari Hukuk konularına yoğunlaşmıştır.

Bunların yanı sıra siyasette birçok aktif rol almış ve bir dönem Dış İşleri Bakan yardımcılığı yapmıştır. Kabine’nin dağılmasına hükümetin küçük ortağı Demokratik Sol Parti’nin (Dimar) kabineden kısa bir süre önce çekilmesi neden olmuştur.

Dimar oldukça hassas dengelere dayalı olan koalisyondan Devlet Televizyonunun satılması ve birçok kişinin işsiz kalması nedeni ile çekilmiştir.

Yeni Demokrasi Partisi ve Pasok birlikte küçük bir farkla 300 sandalyeli parlamentodaki çoğunluğu 153 sandalye ile elinde tutmaktadır. Yeni hükümet yakında yemin edip görevine başlayacaktır.

(26.06.2013 tarihli Lloyd’s List Gazetesi’nde yayınlanmıştır.)

Editör: TE Bilişim