TURKISH MINEX-2006 tatbikatı, Türk Deniz Kuvvetlerinin ev sahipliğinde bugün başlıyor. 17 Kasım'da sona erecek tatbikata Türkiye, Yunanistan ve Romanya katılacak.

Tatbikata, Romanya ve Yunanistan'dan değişik tipteki gemiler, NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 (SNMCMG-2) ile Türk Hava Kuvvetlerine bağlı uçaklar katılacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, planlı davet tatbikatlarından olan TURKISH MINEX-2006 Tatbikatı, mayın harbine yönelik olarak, dost ve müttefik deniz kuvvetleri arasında karşılıklı işbirliğini ve birlikte çalışabilirliği geliştirmek amacıyla Ege Denizi'nde icra edilecek.

Mayın Filosu Komutanı tarafından sevk ve idare edilecek tatbikata, Türk Deniz Kuvvetlerine mensup mayın avlama, tarama ve dökücü gemileri ile yardımcı sınıf gemiler, Türk Hava Kuvvetlerine mensup uçaklar, Romanya ve Yunanistan'dan değişik tipteki gemiler ve SNMCMG-2 katılacak.

Tatbikata iştirak edecek gemiler, bugün ve 9 Kasım Perşembe günü ile 12-14 Kasım 2006 tarihleri arasında Çanakkale'deki Nara Limanını ziyaret edecek.

TURKISH MINEX-2006 tatbikatı, 17 Kasımda sona erecek.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim