ATİNA Yunanistan'da çoğu adalarda faaliyet gösteren otellerin işletmecileri, denizcilik sektörü çalışanlarının Paskalya tatili öncesi kutsal haftaya denk gelen iki günlük iş durdurma eyleminin Yunan turizmine darbe vurdu.

AMNA Haber Ajansının haberine göre, Zakynthos Adası Otelciler Birliği Başkanı Christina Tetradi, adadaki rezervasyonlardaki düşüşün yüzde 50'yi aştığını bildirdi.

Aynı durumun Paskalya tatili için en çok tercih edilen Korfu adasında da yaşandığı belirtilirken, Korfu'da da rezervasyonlarda yüzde 30 düşüş kaydedildiği bilgisi verildi.

Kefalonya Otelciler Birliği Başkanı Spyros Galiatsatios da otelcilerin şimdiden zarar gördüğünü, denizcilerin grevinin Almanya'dan alınan rezervasyonlar üzerinde ciddi etkisi olmasından korkulduğunu ifade etti.

Hükümetin mali krizle mücadele temelinde uyguladığı tasarruf politikası çerçevesinde denizcilerin sosyal sağlık kurumunun, yeni oluşturulan Ulusal Sağlık Hizmetleri Kurumu (EOPYY) ile birleştirilmesine itiraz eden denizciler, bu gece yarısından başlayarak 48 saatlik greve gidecek.

Denizciler Federasyonu (PNO) ile ilgili bakanlık arasındaki görüşmelerden sonuç alınamazken grev süresince tüm gemiler limanlarda bağlı kalacak, ana karayla adalar arasındaki denizyolu bağlantısı kesilecek.

 

Editör: TE Bilişim