Yunanistan'da Liman İşçileri 48 Saat Grev Kararı Aldı

Yunanistan'da, Pire ve Selanik'teki liman işçileri hükümetin ticari limanları özel şirketlere devretme kararını protesto ederek 24 saatlik bir grev gerçekleştirdi.

İşçiler, 15-16 Ocak tarihlerinde 48 saatlik yeni bir greve gideceklerini açıkladılar. İşçilerin grev kararı nedeniyle, Atina-Pire ve Selanik limanlarında ticaret gemileri limanda yük boşaltamadı.

Özel sektörde çalışan denizci Kostas Balamas, işçilerin grev kararı ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Grev kararı almaları iyi bir şey. Limanların özel sektöre devredilmemesi gerekiyor. Bence 48 saat değil süresiz grev yapmaları gerekiyor" diye konuştu.

Denize açılmaya hazırlanan Panayıotis Taytanos, "Alınan grev kararı ticari zarar getirebilir ancak o insanları da düşünmek gerekiyor. Sabahtan akşama kadar herkesin ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyorlar. Kendi haklarını savunmak onların en doğal hakkı. 48 saat yerine 1 ay limanı kapatsalar bence daha iyi sonuç alırlar" dedi.

Ticari gemilerin karşılaştığı problem haricinde, Pire limanında hayat eski ritminde sürüyor. Yolcu gemileri hava şartları düzenli olduğu zamanlarda güzergahlarına devam ediyor.

sondakika.com

Editör: TE Bilişim