Yunan Denizcilik Heyeti Türkiye’de

Yunanistan Deniz Ticaret Bakanı Yardımcısı ve beraberindeki heyet ikili görüşmelerde bulunmak üzere, 24 Ocak’ta önce Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde Müsteşar Hasan Naiboğlu’nu daha sonra İMEAK DTO’yu ziyaret etti.

Türkiye Yunanistan arasındaki siyasi ve ticari müzakerelerin devamı niteliğinde bulunan resmi görüşmelerde, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Petros Dukas, Deniz Ticaret Bakan Yardımcısı Ioannis Tzoannos, Yunan denizcileri ve beraberinde Yunanistan Büyükelçiliği ve Konsolosluk yetkililerinden oluşan heyet İstanbul’daki görüşmelerinin ilk durağı olarak Denizcilik Müsteşarlığı’nda ikili görüşmelerde bulundular.

Heyet, İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde; Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Deniz Ticareti Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak, Deniz Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Gücel, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Bülent Arı, İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli ve İstanbul Liman  Başkanı Mustafa Azman tarafından ağırlandı. Daha sonraki ziyaret noktası İMEAK DTO’da ise Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Genel Sekreter Murat Tuncer ile Yönetim Kurulu Üyeleri Rıdvan Kartal, Şadan Kaptanoğlu, Recep Düzgit ve Faruk Miras hazır bulundu.

Görüşmelerde; denizcilik alanında karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi, Liman Devleti Kontrol uygulamaları ve gemi tutulmaları, karşılıklı deniz seferlerinin arttırılması ve geliştirilmesi, denizcilik alanında yeni projelerin geliştirilmesi konuları ele alındı.

Görüşmeler sonunda karşılıklı plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kaynak: DTO Web

Editör: TE Bilişim