Yunanistan’daki deprem Akdeniz’i salladı

Yunanistan’da dün saat 13.35’te 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü olarak Kythira Adası olarak verilen depremde 3 kişi yaralanırken depremin merkez üssündeki adada büyük zararlar meydana geldi.

Hava limanı ve 50’ye yakın eski bina hasar gördü. Merkez üssü Kythira Adası olan deprem, Mısır, İsrail, Ürdün ve İtalya’da da hissedildi. Atina Yer Bilimleri Enstitüsü yetkilileri tarafından büyüklüğü Richter ölçeğine göre 6,9 olarak açıklanan deprem, Muğla’nın Fethiye ilçesi, İzmir-Karşıyaka ve Antalya’nın bazı ilçelerinde de hissedildi.

Depremin ardından 10 artçı sarsıntı olduğunu ifade eden yetkililer, artçı sarsıntıların ikisinin büyüklüğünün 5’in üzerinde olduğunu ve bölgedeki sismik hareketliliğin devam etmesinin beklendiğini açıkladı. Yetkililer, depremin 70 kilometre derinlikte meydana gelmesi nedeniyle bölgede tsunami yaşanmasının beklenmediğini de kaydetti.

Enstitü Başkanı Giorgos Stavrakakis, depremin bütün ülkede hissedildiğini söyleyerek, “Ayrıca 4-5 şiddetinde 10’larca artçı sarsıntı oldu. Depremin merkezi deniz altında. Bu nedenle fazla zararı olmadı. Bu merkezde genellikle şiddetli depremler oluyor. Büyük bir artçı deprem olmasını beklemiyoruz.” dedi. Kythira Adası’nın güneyinde bulunan Girit Adası’ndaki polisler sarsıntı dolayısıyla 3 kişinin hafif şekilde yaralandığını belirtti.

Ancak Yunan Net televizyonu, 2 yaralı olduğunu aktardı.

Yunan kanalı, bir kadının evinden dışarı çıkarken yaralandığını, bir kişinin de kırık camlar nedeniyle yaralandığını bildirdi. Kythira’daki yetkililer, hava limanı ve 50’ye yakın eski binanın hasar gördüğünü belirtti.

Kythira Adası’ndaki merkez il Mitata’nin belediye başkanı Vassilis Protopsaltis, depremin ciddi zarara neden olduğunu söyledi. Protopsaltis, “Yollar çöktü. Kiliseler zarar gördü. Yeni inşa edilen evler bile hasar gördü.” dedi. ABD’nin Colorado eyaletindeki ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi ve eyaletteki Denver kentinde bulunan Milli Deprem Enformasyon Merkezi, depremin şiddetini 6,7 olarak verirken Selanik Üniversitesi, depremin şiddetinin 6,9 olduğunu kaydetti.

Atina, Muğla, Cihan, aa

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim