20 Haziran'da İsveç'in kuzeyindeki Umea kentinde yüzlerce kişinin katıldığı ve festival havasında geçen bir kutlamayla demir alan  Estelle gemisi Gazze'ye yelken açtı. İsveç, Finlandiya, Norveç, Kanada, İspanya, Amerika, Yunanistan ve İsrail'den katılan barış destekçileri arasında müzisyenler, gazeteciler, akademisyenler ve milletvekilleri bulunuyor.Gemide çimento, çocuklara için malzemeler ve en önemlisi de "dayanışma" taşıyozgürlük filosu Koalisyonu gemisi Estelle'de çok sayıda parlamenterde bulunuyor; Yunanistan'dan Vangelis Diamandopoulos, Norveç'ten Aksel Hagen ,İspanya'dan Ricardo Sixto İglesias ve İsveç'ten Sven Britton ve Kanada emekli milletvekili Jim Manly'yi Geminin bu hafta sonuna kadar Gazze'ye ulaşması bekleniyor.

Estelle'de yolcu olan Jim Manly  gönderdiği  kişisel mesajında:

Hepinizi selamlıyor ve destekleyici ve cesaret verici mesajlarınız için çok teşekkür ediyorum. Bu gemideki bağlılığı ve adanmışlığı takdir ediyorum. Hiçbirimiz şiddet yanlısı değiliz ve biz yasa dışı bir şekilde ablukaya alınan Gazze'de sıkıntı çeken Filistinliler için buradayız.

Filo Harekatının hikayesi Gazze'deki Filistinliler için adalete olan bağlılığımızın bir azim hikayesidir. Bize değil kurtarılmayı bekleyen Gazze halkına odaklanılmalıdır. Onlar kendi seslerini ve medyanın kaçırdığı hikayelerini dünyaya duyurmak istiyorlar.

Ben ve Eva mayıs ayında Bethlehem'deyken 'İlhak Duvarı' üzerine boyanmış bir yazı gördük ; ''Artık sen de gördün. Sen de sorumlusun.Biz bu sorumluluğu ciddiye alıyoruz.'' 

Biz insani yardım taşıyoruz. Bizim tehlikeli yükümüz sadece 'Umuttur'. dedi 

Editör: TE Bilişim