Soçi’de Heyecan Dorukta

Soçi Olimpiyatları eşcinsel hakları tartışmaları gölgesinde başlıyor. Soçi 2014 Kış Olimpiyatları, güvenlik endişeleri ve insan hakları örgütlerinin eleştirileri eşliğinde başladı.

Açılış töreni öncesi düzenlenen resepsiyonda davetliler Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach tarafından karşılandı. Programda bir konuşma yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ‘kusursuz bir organizasyon’ düzenleyeceklerini belirtti: “Bütün dünya bu büyük spor organizasyonunu dört gözle bekliyordu zaten. Herkes burada özel bir atmosfer ve pozitif enerji görmek istiyor.

Rusya, oyunları başarılı bir şekilde tamamlamayı ve izleyenlere unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor. Bunun için gereken her şey yapıldı ve başarılı bir organizasyon olacağından eminiz.” Rusya’nın ev sahipliği yaptığı 22. Kış Olimpiyat Oyunları’nın Putin yönetimine 51 milyar Dolar’a mal olduğu sanılıyor. Öte yandan, Rusya’nın Volgograd kentinde 29-30 Aralık 2013’te düzenlenen bombalı saldırılar, Soçi’de olağanüstü güvenlik önlemleri alınmasına yol açtı.

Editör: TE Bilişim