Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi çalışmaları kapsamında 2016 yılı için Yozgat’a 8 milyon 282 bin lira ödenek geldi.

KÖYDES 2016 yılı Tahsisat Komisyonu Toplantısı, Valilik salonunda Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında yapıldı. Vali Abdulkadir Yazıcı, yaptığı konuşmada, köylerin yol, içme suyu ve kanalizasyon işlerinin tamamlanması için tahsis edilen ödeneklerin en yüksek verimle değerlendirileceğini söyledi. KÖYDES projesinin köylere hayat verdiğini ve yaşam standartlarını yükselttiğini vurgulayan Vali Yazıcı, Yozgat'a 2016 yılı KÖYDES çalışmaları kapsamında 8 milyon 282 bin 012 lira ödenek geldiğini belirtti.

Plan ve programları şimdiden hazırlayıp sezona hazır bir şekilde girmek istediklerini ifade eden Vali Yazıcı, "Bu toplantıda sadece gelen paranın tahsisatını değil, geçmiş yılların değerlendirmesini de yaparak daha verimli çalışmalara imza atmayı amaçlıyoruz. Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını en üst seviyelere taşımak için tüm arkadaşlarımızın üzerine görev düşüyor. Ben de arkadaşlarımızın bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğine yürekten inanıyorum." diye konuştu.

Toplantının son bölümünde kaymakamları dinleyen Vali Yazıcı, ilçelerinde devam eden çalışmalar ile KÖYDES planlamaları hakkında da bilgi aldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Yavuz Güner, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, komisyon üyesi il özel idare birim ile kaymakamlar katıldı.
Cihan
Kaynak: cha