Dün sabah erken saatlerde İzmir Limanı'na yanaşan ''Carnival Breeze'' gemisi ile 4 bin 70, ''Norvegian Spirit'' ile 2 bin 400, ''Zenith'' gemisiyle 800 ve ''Aegean Paradis'' gemisiyle de 550 yolcu kente giriş yaptı. Gemi mürettebatlarıyla birlikte kente bir günde giriş yapan turist sayısı 11 bini aştı. Tek seferde 4 bin 70 yolcu getiren ''Carnival Breeze'' gemisi, İzmir'e bugüne kadar en fazla yolcu getiren gemi olma unvanına da sahip oldu.

Limana inen yolcuların bir bölümü Efes Antik Kenti'ne gitmek için İzmir'den ayrılırken, yolcuların önemli bir kısmı da kent içi turlara katıldı. İzmir Limanı Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Şükrü Kara, önceki yıllarda da 4 gemiyi aynı gün ağırladıklarının olduğunu, ancak bu yolcu sayısının ilk kez yakalandığını belirtti. Bu sezon içinde 4 geminin birden yeniden geleceği günlerin olacağını ve limanda geçen yıl görülen hareketliliğin devam ettiğini belirten Kara, ''Geçen yıl 507 bin rakamına ulaşmıştık. Bu sene bunun üstüne çıkacağız. Avrupa'da yaşanan, dünyayı saran ekonomik kriz İzmir'e uğramadı. Bundan dolayı çok memnunuz'' dedi.

Kara, yeni kruvaziyer limanı yapımıyla ilgili ihaleye 7 Eylül'de çıkılacağını, yeni limanla birlikte İzmir'in dünyanın sayılı limanlarından biri haline geleceğini dile getirerek, ''Yeni limanın yapılmasıyla birlikte İzmir, kruvaziyer turizmin parlayan yıldızı olacak'' dedi. TCDD İzmir Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın ise kruvaziyer turizmindeki gelişmeyle daha çok sayıda geminin İzmir Limanı'nı tercih ettiğini, limanın yolcu gemisi kapasitesini artırmak için yatırımlar yapıldığını kaydetti. Limana bugün gelen gemilerden ikisinin orta büyüklükte olması nedeniyle 4 geminin birden yanaşabildiğini ifade eden Yalçın, 17 Temmuz'da tümü ''dev'' boyutlarda 4 gemi beklendiğini, bunun için yolcu limanının yanı sıra yük limanının açılması seçeneğinin değerlendirildiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim