Yine kaçak teknesi yine ölüm 

ABD'ye deniz yoluyla ulaşmaya çalışan 150 kadar göçmeni taşıyan bot Karayip Denizi'nde sulara gömüldü
36 göçmen köpekbalıklarına yem olurken, 78 kişi kurtarıldı, 40 kayıp var
Yıllardır yasadışı göçmenlerin ABD'ye ulaşmak isterken geçirdikleri kazalara ev sahipliği yapan Atlas Okyanusu'nun kuzeyindeki Karayip Denizi'nde dün de yine bir göçmen dramı yaşandı. Turks ve Caiocos adalarından yola çıkan ve 154 umut yolcusunu taşıyan botun batması sonucu denize düşen 36 Haitili göçmen köpekbalıkları tarafından parçalandı.

Amerikan Sahil Koruma ekiplerinin yaptığı çalışmalarda en az 78 kişi ise kurtarıldı.

Kalan yaklaşık 40 kişi ise halen kayıp. Kaza sonrası bir polis botunun takibinin geminin batmasına neden olduğu söylentilerine yanıt veren ABD Sahil Güvenlik Ekibi sözcüsü Dana Warr, "Takip iddiası asılsızdır. Gemi aşırı yüklemeden dolayı battı" dedi. Geçen yıldan bu yana 1500'den fazla Haitili, deniz yoluyla ABD'ye kaçmaya çalışırken yakalanmıştı.

Haitililer çoğu kez ABD güvenlik yetkilileri tarafından gözaltına alındıktan sonra ülkelerine geri gönderiliyor. Ancak Haiti insan hakları örgütleri, ABD'yi ülke topraklarına ulaşan Kübalı göçmenlere Haitililerden farklı bir muamele göstermekle suçluyor. Eski ABD Başkanı Bill Clinton döneminde birçok Kübalı göçmen ABD topraklarına basar basmaz oturma izni almıştı.

Alıntı: NetHaber

Editör: TE Bilişim