İsmet Yılmaz, Ulaştırma Bakanlığı görevini Binali Yıldırım'a devretti.

İsmet Yılmaz, bakanlık çalışanları ve bürokratlarıyla birlikte Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı Bakanlık girişinde karşıladı.

Bakanlık makamında gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan, 22 Temmuz'da gerçekleştirilen milletvekili genel seçimi dolayısıyla 8 Mayıs'tan itibaren görev yaptığını ve Yıldırım'ın bakanlığı döneminde başlatmış olduğu projelerin takipçisi olduğunu kaydeden Yılmaz, ''Emanet ehil ellerde. Görevini layıkıyla yapan bir bakandan devraldım. Hiç zaman kaybı olmaz, Sayın Bakan bıraktığı noktadan devam edecektir'' dedi.

Binali Yıldırım da, seçim kararı alınmasının ardından Anayasa gereği bakanlık görevini devrettiğini hatırlatarak, Yılmaz'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Ulaştırmanın sorunlarını çözmek ve projeleri devam ettirmek için ekip halinde çalışmaya devam edeceklerini belirten Yıldırım, ''Devir teslimin temsili bir anlamdan başka anlamı yok. Arkadaşlar, 'Kim halef, kim selef?' diye soruyorlar. Ben 'İkisi de olur' dedim'' diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, şöyle devam etti: ''Ulaştırma ve haberleşme gelişen dünyada, küreselleşen ekonomide rekabet üstünlüğünü sağlamak için vazgeçilmez önemli alanlardan. Ülkemizin ticaretinin artırılması, refahın sağlanmasının olmazsa olmaz şartı, çağdaş standartlara yükselmiş, rekabet edebilir bir maliyete ulaşmış ulaştırma ve haberleşme altyapısıyla mümkündür.

Bunun için gerek bölünmüş yol, gerek köy yolları, gerek havaalanı, gerek limanlar, gerekse de demiryolları dahil Ulaştırma Bakanlığının yapısal dönüşümlerini gerçekleştirmek, gelişen, kalkınan Türkiye'ye yakışır bir şekilde ilerlemesi, ihtiyaca cevap verecek hale getirilmesi için var gücümüzle çalışacağız.''

"Yorulmak Yok, Yola Devam"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir gazetecinin, ''Bu dönemde tamamlamak istediğiniz projeleriniz nelerdir?'' sorusuna, şöyle yanıt verdi:

''Çok önemli devam eden projelerimiz var. Demiryollarıyla ilgili, Marmaray projesi, Ankara-İstanbul Demiryolu'nun özellikle Eskişehir-İstanbul etabı, devam eden Ankara-Konya, Kars-tiflis-Bakü demiryolu projesi ve diğerleri. Bunlar önümüzde gerçekleştirilmesi gereken öncelikle ve önemli projeler. Karayollarıyla ilgili ciddi projeler gündemimizde. Denizcilikte de yapılacak reformlar, altyapı çalışmaları var. Havacılığın günlük yaşamımıza girdiğini gördük, geçtiğimiz beş yıl içinde havayolları halkın yolu haline geldi. Bu politikaları kararlılıkla devam ettireceğiz. Bu konuda herhangi bir sapma söz konusu değil. Havaalanlarının yeni ihtiyaçlara göre gözden geçirilmesi, yeni meydanlar yapılması, seyr-ü sefer emniyetine yönelik devam eden, özellikle 'Smart Projesi' olmak üzere, diğer projelerin takibi de titizlikle devam edecek. Haberleşme de 2013 yılı seçim beyannamemizde bilgi toplumuna geçişin tamamlandığı tarih. Başlatılan çalışmalara yenileri de ilave edecek. Durmak yok, yola devam. Buna bir şey ilave ediyoruz, yorulmak yok, yola devam.''

Binali Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğünün Ulaştırma Bakanlığına bağlanacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, ''Hayırlı olsun. Ulaşım türleri arasında entegrasyon bakımından Karayolları'nın Ulaştırma Bakanlığında olması doğru bir karar. Bu dönemde gerçekleşeceğine inanıyorum'' dedi.

Yıldırım, ''Ulaştırma Bakanlığının, ulaşım ve bilişim olarak ikiye ayrılması gündemde mi?'' sorusuna da, ''Değerlendirmeler yapılacak. Amaç bakanlıkların hantallığa meydan vermeyecek şekilde etkin olarak işlerini yapabilmeleridir'' yanıtını verdi.

Kaynak: Ulaştırma Bakanlığı Web Sitesi www.ubak.gov.tr

Editör: TE Bilişim