TYF 2007 YILININ BAŞARILI YELKENCİLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ

Türkiye Yelken Federasyonu 2007 yılının en başarılı sporcularını belirledi. Yıl içinde ulusal ve uluslararası yarışmalarda aldıkları derecelere göre belirlenen sporcular 15 Aralık günü yapılan bir törenle ödül ve plaketlerini aldı.

2008 yılında Bejing’de yapılacak olan Olimpiyatlara katılma hakkı kazanan Ertuğrul İçingir(FB Yelken Kulübü) ve Kemal Muslubaş (İYK)da törende ödül alan sporcular arasında.

Uluslararası yarışmalarda gösterdikleri başarılar sonucu yılın başarılı yelkencileri arasında yer alan diğer sporcular ise şöyle:  Tora Kutoğlu(Göcek Yat K.), İpeknaz Özden(İYK), Zeynep Yentür(FB Yelken k), Ayda Ünver(İYK), Akif Muslubaş(İYK), Rıfat Başak(İYK), Hakan Karakaplan(Arkasspor YK), Efe Karakaplan(Arkasspor YK), Fatih Akcan(İYK), Alper Takaz(İYK), Güneycan Kaptan(Era bodrum Yat Kulübü), Bora Baştanoğlu(Çeşme Yelken Kulübü), Canberk Karahan(FB Yelken kl), Onur Bilgen(İYK).

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Optimist ve Laser sınıflarında Rank sıralamasına göre ödül alan başarılı yelkencilerin isim ve dereceleri şöyle:
 
172 sporcunun yer aldığı Optimist Rank Sıralamasında;
Genel sıralamada:1. Halil Demirel, (Gökova Yelken kulübü) 2. Muratcan Toyçelebi,(Karşıyaka Yelken kulübü) 3. Mehmetcan Türkmen(Gökova Yelken Kulbü)

Kızlar kategorisinde:1. İpeknaz Özden,(İstanbul Yelken Kulübü) 2. Zeynep Yentür,(FenerbahçeYelken Kulübü) 3. Ceyla Yurtseven (Çeşme Yelken kç=

78 sporcunun yer aldığı Laser 4.7 Rank Sıralamasında;
Genel Sıralamada;1. Canberk Karahan,(FB Yelken K) 2. Cem Selçuk,(İYK) 3. Utku Gönener(İzmit YK)  
En başarılı bayan sporcu; Arya Sevgen  (Karşıyaka YK)

42 sporcunun yer aldığı Laser Radial Rank Sıralamasında;
1. Ercan Karagün (İskenderun YK), 2. Celal Tümşen (FB Yelken K) , 3. Murat Almat(İYK) 

15 sporcunun yer aldığı Laser Standart Rank Sıralamasında;
1. Onur Derebaşı(Karşıyaka YK)  

Törende, başarılı çalışmalarından dolayı yelken antrenörü  Ali Osman Ayan’a ve yelkende gösterdikleri başarılardan dolayı Kazım Can Ulaş (İzmit YK), Deniz Çınar ve Ateş Çınar’a (İYK)da birer özel ödül verildi.

Yelken sporuna verdikleri destekten dolayı Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na da birer plaketle teşekkür edildi.

Türkiye Yelken Federasyonu’nun sponsorları arasında yer alan Kahve Dünyası adına Birol Altınkılıçlar, Spor Toto adına Bekir Yunus Uçar, Kutlu Torunlar, Kerem Mutlu, Danone, Soyak, Bosch ve Taner Halaçoğlu’na federasyona yaptıkları sponsorluk katkıları için birer teşekkür plaketi verildi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim