Yıldırım'dan Köprülere İnceleme

İSTANBUL - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da olası depreme karşı aralarında Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsünün de yer aldığı 14 köprü ve viyadüğün güçlendirilme ve sismik takviye çalışmalarının Ağustos ayı sonu itibariyle tamamlanacağını bildirdi.
Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Avrupa Yakası ayağında bulunan şantiyede düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'da deprem riskini en aza indirmek amacıyla birinci derecede önemli olan ve aralarında Boğaziçi, Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile eski ve yeni Haliç köprüleri, Ortaköy Viyadüğünün de yer aldığı 14 adet viyadük ve köprünün ele alındığını anımsattı.
2006 Mart ayında başlayan güçlendirme projesinin 100 milyon dolara mal olduğunu ve Japon kredisi ile gerçekleştirildiğini ifade eden Yıldırım, ''İstanbul'da depreme karşı köprü ve viyadüklerin güçlendirilmesi Ağustos ayı sonu itibariyle tamamlanmış olacak'' diye konuştu.
Yıldırım, daha sonra Balmumcu ve Mecidiyeköy viyadüklerinin de güçlendirileceğini bildirdi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da trafik sorununu en aza indirmek amacıyla pek çok önlem aldıklarını belirterek, ''26 Nisan gece yarısından itibaren köprülerde nakit geçiş kalmayacak'' dedi.(AA)

Bakan Yıldırım, toplantının ardından köprüde süren onarım şantiyesindeki Japon işçilerle şakalaştı.

 

Yıldırım ayrıca, toplantıdaki gazetecilerden birinin kamerasını alarak bir süre çekim yaptı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim