Yıldırım'dan Hannover'e Resmi Ziyaret 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı ve  Dışişleri Bakanlığı mensuplarından oluşan bir heyetle Almanya’nın Hannover kentine resmi bir ziyaret gerçekleştirmiştir.

Yıldırım, Almanya’da  Hannover kentinde düzenlenen  kamu altyapısı temalı ulaşım fuarına katılarak, özellikle ulaştırma altyapıları,  karayolları, demiryolları, toplu taşıma sistemleri ve ileri düzey ulaştırma teknolojilerinin uygulandığı  ulaştırma  projeleri gerçekleştiren Almanya’nın tanınmış inşaat şirketlerinin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Almanya Federal Ekonomi ve Maliye Bakanı Peer Steinbruck  ile  de bir toplantıya katılan Bakan Yıldırım, özellikle  yap işlet devret ve diğer kamu özel sektör işbirliği metotları  kullanarak bütçe dışı finansman imkanlarından faydalanmak sureti ile kamu altyapısı ve ulaştırma projelerinin gerçekleştirilmesi imkanları ve bu hususta Türkiye ve Almanya’nın uygulamaları hakkında bilgi ve görüş alışverişinde bulundu.

Steinbruck’un Almanya Federal Ekonomi Bakanlığı bünyesinde Kamu Özel Sektör, işbirliği faaliyetlerini düzenlemek üzere kurulan bir birimin yapısı ve çalışmalarından bahsettiği konuşmasının ardından konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, özellikle  Alman yatırımcı,  inşaat şirketleri ve çeşitli finans kuruluşları temsilcilerine hitaben Türkiye’nin ulaştırma altyapı ve toplu taşıma projeleri ve geleceğe yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Alman yatırımcıların Türkiye’ye yönelik yatırım istekleri,  yap işlet devret  ve diğer kamu – özel sektör işbirliği metotları ile  projelere katılma isteği ve bu konudaki değerlendirmelerini alan Bakan Yıldırım, Türkiye’deki  yatırım imkanları hakkında bilgiler vererek Alman yatırımcı ve finans kuruluşlarını Türkiye’de yatırım yapmaya ve Ulaştırma Bakanlığı projelerinde yer almaya davet etti.

Bakan Yıldırım daha sonra, Hannover Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı ile görüştü ve şehirde yaşayan Türk toplumu  hakkında bilgi adı.

Ziyaretin ardından Yıldırım, Belediye Başkanının daveti üzerine yüzyıllardır bir gelenek halinde tutulan şehir defterine duygu ve düşüncelerini yazarak altın defter denilen defteri imzaladı.

Kaynak: ubak.gov.tr

Editör: TE Bilişim