Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yıldırım bir İDO'nun Özelleştirme ihalesi için yabancı firmaların ihale için adının geçtiğine yönelik bir soruya şöyle cevap verdi: 'Genel bir değerlendirme yapmamı istiyorsanız, şu anda zannediyorum bilgi edinme süreci devam ediyor. İhale süreci henüz tamamlanmadı. Dolayısıyla bu aşamada, herkes şartları sağlayan herkes bilgi odasına girip, inceleyebilir. O yüzden de buradaki o geldi bu geldi şeklindeki değerlendirmelerin çok anlamı yok. İhale tarih gelir ihale verenler belli olur değerlendirmesi yapılır. Oda gayet şeffaf bir şekilde İstanbullularla paylaşılır.'

Üçüncü köprü ihalesi ile ilgili basın mensubunun sorusuna 'O konuyla ilgili çalışmalar sürüyor. Böyle bir sonuca varmış değiliz. İlgili kurumlarla ilgili arkadaşlarımız görüşmelerini sürdürüyorlar ' diye yanıt verdi.

Bakan Yıldırım Seçim öncesinde bakanlık görevini bırakmasıyla ilgili olarak sorulan soruya ise; 'Çok fazla gün kalmadı. Mart ayının ilk yarısında anayasa gereği biz görevimizden çekiliyoruz" dedi. Üçüncü köprü ihalesine bu ay çıkılıp çıkılmayacağıyla ilgili olarak ise, " Çalışmaları devam ediyor. Bu ay içinde olabilir' şeklinde cevap verdi.

Editör: TE Bilişim