Yeni yeterlik belgeleri tanıtıldı

22.06.2007 tarihinde Ziya KALKAVAN Denizcilik Meslek lisesinde Ulaştırma Bakanı Sayın İsmet YILMAZ'ında katılımıyla Yeni Kılavuz Kaptan Yeterlilik Belgeleri ve Yeni Liman Cüzdanları ile GASM merkezi tanıtıldı. Törene Ulaştırma Bakanı Sayın İsmet YILMAZ, Deniz Ulaştırma Genel Müdür Kaptan Özkan POYRAZ, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Kaptan Salih ORAKÇI, TOBB Başkan Yardımcısı Halim METE, İstanbul İl Eğitim Müdürü Ata ÖZER;  Ziya KALKAVAN Okul Müdürü Yakup ERDOĞAN, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ziya KARADÜVEN  Katıldılar.

Törende ayrıca Kılavuz Kaptan Temel Eğitimini tamamlayan 9 Kılavuz Kaptan aday adayına sertifikaları verildi.

Yeni Kılavuz Kaptan ehliyetleri Kredi kartı büyüklüğünde PVCden yapılma kolay taşınabilir ve suda etkilenmeyecek şekilde yapıldı. Kıdemli Kılavuz Kaptan yeterlilik belgesi  olarak değişen ehliyetler, ilk olarak değişim için baş vuran  ARPAŞ liman pilotlarından 3 Kılavuz Kaptana törenle verildi.

Yeni Liman cüzdanları T.C. Pasaportlarında uygulanan son teknoloji ile düzenlendi. Liman cüzdanlarındaki tüm bilgiler barkod uygulaması ile Bilgisayar ortamında saklanabilecek. Bütün STCW sertifikalarI bu cüzdana işlenecek , liman cüzdanlarının süresi 5 yıllık olup, her 5 yılda bir yenilenecek.

Haber ve fotoğraflar: DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim