“ Yeni Ticaret Hukuku’nda Deniz Ticareti Reformu” konulu Panel 16 Aralık 2011 Cuma günü İMEAK  Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi ve Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin işbirliği ile , Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansın Oturum Başkanlığı’nı İstanbul Üniversitesi Deniz Ticareti Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası hukuk danışmanı, ülkemizin önde gelen hukukçuları arasında yer alan Prof. Dr. Fehmi ÜLGENER üstlendi.

İki oturumda gerçekleştirilen Panel’ in ilk konuşmacısı , aynı zamanda Yeni Türk Ticaret Kanunu Hazırlık Komisyonu üyesi Doç. Dr. Kerim ATAMER; Cebri İcra ve Temel İlkeler konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Daha sonra; Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlknur ULUĞ CİCİM-Yolcu Taşıma Sözleşmesi hakkında sunum gerçekleştirdi.

İkinci oturumda Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri ;  Yrd. Doç. Dr. Muharrem GENÇTÜRK - Eşya Taşıma Sözleşmesinde Taşıyanın Sorumluluğu konusunda, Yrd. Doç. Dr. M. Barış GÜNAY- Deniz Kazaları (Müşterek Avarya, Çatma, Kurtarma) konusunda sunum gerçekleştirdiler.

Geleceğin Hukukçuları ve Denizcileri olan , Hukuk Fakültesi ve Fettah Tamince Denizcilik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yanı sıra Antalya Hukukçuları , Antalya Barosuna kayıtlı avukatların , Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Antalya Bölge müdürlüğünün  ve DTO üyelerin de yoğun ilgi göstermesiyle geniş katılımlı olarak gerçekleşen Panel  soru-cevap bölümünden sonra sona erdi.

Editör: TE Bilişim