Gemi Brokerleri Derneği’nin 2012 Bahar Dönemi seminerleri 18.Nisan.2012 Çarşamba günü 18:30 – 21:00 “ saatleri arasında düzenlenen “ Yeni TTK ve Denizcilik Sektöründeki Uygulamaları “ konulu Seminer ile başladı. 

Artı Değer Uluslararası Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. den Yeminli Mali Müşavir ( E. Hesap Uzmanı – Mba ) Murat Erişti tarafından verilen seminerin ilk bölümüde, sektörün güncel konularından TUGS Kanununun Uygulamalarında Yaşanan Sorunlar , Brokerlik Komisyonlarının Faturalandırılması ve KDV ve Navlun Vergisi işlenirken, ikinci bölümde Yeni TTK’ ya Genel Bakış, Hukuki Boyut ve Finansal Sisteme Etkileri konularını sunulmuştur.

Seminer katılımcıların karşılaştıkları güncel sorunlar ile ilgili soruları ile karşılıklı sohbet niteliğinde gerçekleşmiştir. 18 Nisan 2012 tarihindeki İstanbul'da yaşanan şiddetli fırtınanın ulaşımı yoğun biçimde etkilemiş olmasına rağmen, katılımcı sayısının yüksekliği dikkati çekmiştir. Seminer sonunda katılımcıların 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan Yeni TTK konusunda hazırlıklı olmalarının önemi bir kez daha net olarak anlaşılmıştır.

Gemi Brokerleri Derneği önümüzdeki günlerde seminerlerine yeni konu ve konuklarla devam edeceğini belirterek, söz konusu seminerlere üyelerinin yanında tüm sektörün de davetli olduğunu ifade etmişlerdir.

Editör: TE Bilişim