Sağlık Botları İki Haftada 6 Acil Hastayı Zamanında Tam Donanımlı Hastaneye Yetiştirdi
 
Sağlık Bakanlığı tarafından geçen ay satın alınan özel donanımlı dört cankurtaran bottan ikisinin Çanakkale'de kullanılmaya başlamasının ardından, iki hafata altı acil hastanın hayatı kurtarıldı. Tam donanımlı cankurtaran botlardan birisi Çanakkale iskelesinde, diğeri Gökçeada Kuzu limanında bulunuyor.


Sağlık Bakanlığı tarafından geçen ay satın alınan özel donanımlı dört cankurtaran bottan ikisinin Çanakkale'de kullanılmaya başlamasının ardından, iki hafata altı acil hastanın hayatı kurtarıldı. Tam donanımlı cankurtaran botlardan birisi Çanakkale iskelesinde, diğeri Gökçeada Kuzu limanında bulunuyor. Daha çok kış aylarında hava muhalefeti sebebiyle feribotların çalışmadığı dönemlerde Çanakkale'ye sevk edilmesi gereken acil hastaların büyük sıkıntılar yaşadığı Gökçeada'da bundan sonra cankurtaran botu olması ada sakinlerini memnun etti.  


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. İlhan Güney, adalarda rahatsızlanan vatandaşların daha çabuk bir şekilde en donanımlı hastaneye ulaştırılması için bundan sonra cankurtaran botların kullanılacağını söyledi. Günün 24 saati hizmette olacak olan bot ve personelinin değişimli olarak çalışacağını belirten İl Sağlık Müdürü Güney, "Gökçeada'da hasta nakli sırasında gemi saatleriyle denk gelinmediği dönemlerde sıkıntı yaşanıyordu. Bunun yanısıra hava muhalefeti sebebiyle hasta olsa da zaman zaman gemiler kalkamıyordu. Biz de bu sıkıntıyı giderebilmek adına bir yıldır kapsamlı bir çalışma içine girdik. Sahil Hudut Genel Müdürlüğü, aldığı tam donanımlı dört tane cankurtaran botun ikisini Çanakkale'nin hizmetine sundu. Botlardan birisi Marmara adasında, birisi Büyükdere'de, ikisi de Çanakkale'de. Gökçeada Kuzu limanında bulunan botumuzun doktoru ve gemi personeli, gün boyunca Gökçeada Devlet Hastanesi'nde hazır bekliyor. Rotasyon sistemiyle hizmet veren bu ekibimizin yanısıra Çanakkale iskelesinde bekleyen botumuzun da doktoru ve personeli 24 saat hazır kıta bekliyor." diye konuştu. (Cihan Haber Ajansı)

Alıntı: Haberler.com

Editör: TE Bilişim