Bremerhaven, Almanya'daki ufak bir törenle dünyanın geleceğini korumak amacıyla inşa edilmiş, destekçiler tarafından karşılanmış, ekolojik ilk yelkenlisi yeni Rainbow Warrior suya indirildi.

Greenpeace sitesinde konuyla ilgili yapılan duyuruda, 'Eğer ki geminin ufak parçalarından bazılarını satın alarak bağış yapan 100.000 kişiden biriysen, teşekkür ederiz. Eğer 3 milyon yıllık bağışçımızdan biriysen thank you. Eğer 17 milyon e-posta ya da SMS üyemizden, Facebook ya da Twitter takipçilerimizdensen, merci bien. Eğer 14 bin gönüllümüzden biriysen, gracias.' denildi.

Duyuruda şu görüşlere yer verildi:

'Dünyamızın yeni bir koruyucuya ihtiyacı olduğunu söylemiştik ve hepiniz bu çağrıya cevap verdiniz: Bugün gövdesinde bir şampanya şişesi kırdık ve gezegenimizin geleceği için verdiğimiz mücadeleyi kazanma yolunda inşa edilen bu gemiyi suya indirdik.

Bahsettiğimiz herhangi bir yelkenli değil, o kabinlerindeki ahşaptan, gövdesindeki silikon bazlı boyaya kadar her detayı sürdürülebilirlik amaçlanarak düşünülmüş bir eko-tekne. Yeni Rainbow Warrior genelde güneş ve rüzgar enerjisi ile güç bulacak, havanın uygun olmadığı durumlarda ise dizel-elektrik gücü kullanıyor olacak. Yenilikçi direk yapısı ile daha fazla yelken taşıyabilecek ve radyo direklerine, antenlere, internet ile uydu bağlantılarına daha fazla yer kalacak, böylece okyanusun uzak köşelerinden bile video yayını yapma fırsatımız olacak. 30 kişilik bir ekibi ağırlayabilecek.

İşlevselliği düşünülerek inşa edilen yeni Rainbow Warrior bizim okyanuslarımız, ormanlarımız, iklimimiz ve geleceğimiz için bir ses olacak. En az 50 yıl boyunca kullanılmak için üretilen tekne, destekçilerimizin hiç pes etmemesi için verilen bir söz niteliği taşıyor.'

Editör: TE Bilişim