Port of London Authority (PLA) ve Peel Ports London Medway arasındaki ortak girişim olan Estuary Services Limited (ESL), filo değişim planını sürdürüyor. Bu kapsamda,  Londra ve Medway limanlarında verilmekte olan kılavuzluk hizmetlerinde kullanılmak üzere yeni kılavuz kaptan hizmet tekneleri satın alınmakta.

ESL, şu anda altı gemiden oluşan bir filoya sahip; bu filoda  17.1 metre uzunluğunda  ORC sınıfı iki tekne de bulunuyor. Bu tekneler kılavuz kaptanları Thames nehri havzasında  bulunan Kent sahillerinde gemilere transfer etmek üzere kullanılıyor. Dünyanın dört bir tarafından Thames ve Medway rıhtımlarına yanaşmak üzere gelen gemilere nehir boyunca ve bu yanaşma yerlerinde kılavuz kaptanlar tarafından hizmet veriliyor. 

Şu anda erken inşa aşamasında olan yeni gemi, 1.3 milyon £  bedelli ORC 136.E. Ünlü Fransız Gemi Tasarımcısı Pantocarene tarafından tasarlanan gemi, 39 yıllık teknecilik deneyimine sahip Great Yarmouth'daki Goodchild Marine Services tarafından inşa ediliyor. Değiştirme programındaki yeni teknelerin her birinin inşa edilmesiyle, ESL'nin mürettebatına, filodaki eski gemileri değiştirdikçe yeni gemilere alışmak ve tanımak için de zaman bırakıyor. 

ORC, filodaki daha eski gemilere kıyasla% 24 yakıt verimliliği ile ESL'nin en verimli kılavuzluk hizmet botu tasarımı olduğu kanıtlanmıştır. ESL filosuna, Estuary Elan ve Estuary Elite'e yapılan en son eklemeler, aynı zamanda yeni gemi özelliğini benzersiz bir 'gagalı yay tasarımı gibi sevk eden ORC'ler olup, tüm hava koşullarına eşsiz bir uyum sağlamaktadır. Dümen simidi titreşimsiz ve mürettebat ve pilotlar için daha rahat.

ESL, gemileri, konteyner gemileri, tankerleri ve genel kargo taşıyıcıları da dahil olmak üzere, Thames'in her yıl güneydeki 10.000 gemiye kılavuz kaptan transferi sağlıyor. Ana kılavuz kaptan biniş istasyonu, botların Thames ve Medway'deki gemilere gitmek için mümkün olan en iyi koşulları buluyorlar.

Londra Liman İdaresi deniz otoritesi müdürü ve ESL direktörü Peter Steen, "ORC'lerin daha verimli ve güvenilir oldukları kanıtlandı, bu nedenle yeni teknenin hizmete girmesi Thames ve Medway limanlarında ticaretin ilerletilmesi adına müşterilere mümkün olan en iyi hizmeti sunmamıza yardımcı olacak" dedi.

Editör: TE Bilişim