Yelkenliler Haliç'e iniyor

Haliç’in mavi suları ilk kez yelkenle buluşuyor… Türkiye Yelken Federasyonun 50. Beyoğlu Belediyesinin 150 . yıl kutlamaları çerçevesinde 26-27 Mayıs tarihlerinde Haliç’te Yelken Şenliği düzenleniyor.

Haliç tarih boyunca İstanbul’un gelişmesinde coğrafi konumu kadar, doğal ve çok emin bir liman olması nedeniyle etkin olmuştur. Liman Avrupa yakasını ikiye ayırır. Haliç’e "Altın Boynuz" ismi etrafındaki bereketli topraklar, bol balık, tatlı su dereleri ve şeklinden dolayı bereket sembolü anlamında verilmişti.

Beyoğlu Belediyesi 150.yıl kutlamaları çerçevesinde bir araya geldiği ve 1957 yılından bu yana yelken sporunu tanıtmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla faaliyet gösteren Türkiye Yelken Federasyonun 50. yıl kutlamaları adına gerçekleştirdiği yelken şenliğinde Haliç ilk kez yelkenle buluşuyor. Bu şenlikte, yelkenler şehrin içine girip, ilk kez Haliç'in mavi sularıyla buluşacak. Optimist sınıfında gerçekleştirilecek yarışlar, Haliç Köprüsü ile Unkapanı Köprüsü arasında yapılacak.
26 Mayıs 2007 Cumartesi sabah saat 11.00’de Hasköy Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilecek açılış töreninin ardından yarışlar saat 12.00’de start alacak.

27 Mayıs 2007 Pazar günü yarışların son bulmasının ardından şenlik 17.00’de gerçekleştirilecek ödül töreninin ardından son bulacak.

Şenlik boyunca izleyiciler ayrıca dj.showlarla eğlenecekler.

Kaynak: İnternet Haber

Haliç Yelken Şenliği’ne 7’den 70’e bütün deniz tutkunları davetli…

Editör: TE Bilişim