Yatlarda yabancı bayrak inmedi, müsteşarlık sahipleriyle görüşecek 
 
Denizcilik Müsteşarlığı, sahibi Türk olan ancak yabancı bayrak taşıyan yat ve teknelerin, Türk bayrağına geçmesi için atağa kalktı.  
 
 
Müsteşarlık, vergi indirimine rağmen yabancı bayrak taşımakta ısrar eden tekne ve yat sahiplerini ikna etmek için yüz yüze görüşmeler yapacak.

Hükümet, önce yat ve teknelerin Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni sıfırladı. Arkasından da KDV ve ÖTV'yi yüzde 26'dan 1'e çekti. Vergi avantajı sağlayan düzenlemelerle yaklaşık 3-4 bin tekne ve geminin Türk bayrağına geçmesi hedefleniyordu.

Buna rağmen Türk yat sahipleri, Türk bayrağını tercih etmedi. Denizcilik Müsteşarlığı, vergi indiriminin iyi anlatılamadığını düşünerek, çareyi tekne ve yat sahipleriyle yüz yüze görüşmekte arıyor.

Müsteşar Hasan Naiboğlu, vergi indiriminin yürürlüğe girmesinden sonra, Türk bayrağına geçmek için müracaatta bulunan tekne ve yat sayısının sadece 5 olduğuna dikkat çekerek, "Artık yüz yüze görüşme bir zaruret halini almıştır." dedi.

Naiboğlu, şunları söyledi: "Endişelerin başında, 'vergilerin geri getirileceği' düşüncesi var. Vergilerin geri getirilmesi söz konusu değil. Vergi indirimindeki hedef amatör denizciliğin önünü açmak ve yabancı bayrak taşıyan yat ve teknelerin Türk bayrağına geçmesini sağlamaktı. Şimdi devlet niye kendisiyle ters düşsün?"
 

Editör: TE Bilişim