Masmavi denizi, yeşil çamları ve nakış gibi işlenmiş koylarıyla büyülü bir atmosfere sahip olan Göcek, BOAT EXPO Fuarı 14 -18 Haziran tarihleri arasında yüzlerce mega yata kucak açıyor.

Zengin marina imkânları ve hizmet altyapısı ile Akdeniz’in en önemli marinalarından biri olan Göcek Belediye Marina, 3. Deniz Araçları Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarında, renkli aktivite programıyla görkemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor.

Mega tekne ve yatlar Boat Expo ile görücüye çıkıyor...

14 – 18 Haziran 2012 tarihleri arasında üçüncü kez yat sektörüyle buluşacak olan Boat Expo Fuarı, hem kara hem denizde gerçekleşiyor olması sebebiyle diğer fuarlara göre farklılık arzederken, büyük tekne ve yatların denizde de sergileniyor olması açısından da deniz severlerden daha büyük bir ilgi görüyor.

Fuarın sektöre katkısı...

Birbirinden güzel sayısız koyları ile deniz tutkunları için vazgeçilmez bir belde olan Göcek’te bir araya gelen boat ve yat tutkunları bölgeye büyük bir hareketlilik kazandırırken, 10 bin ila 10 milyon euro arasında değişen fiyatlardaki yatların satışları ile fuarın sektöre katkısı milyarlarca doları bulacak görünüyor.

Mega yatlardan başlayarak küçük ve orta büyüklükteki yatlara, sürat ve gezi teknelerinden, tekne iç tasarım ve mobilyalarına kadar, navigasyon cihazları, içten ve dıştan takma motor  ve aksesuarının sergileneceği fuarın yat turizmine katkısının büyük olduğunu sektör duayenleri tarafından özellikle vurgulanırken, konuyla ilgili açıklama yapan TUNAJANS Genel Müdürü Fatih Tuna da,  kulvarında yapılan fuarlar içerisinde BOAT EXPO’nun yerinin ayrı olduğunu belirtti.

Göcek’in tutkunları için yat turizm cenneti olduğunu hatırlatan Tuna, BOAT EXPO’nun sektördeki diğer fuarlardan farklı olduğuna dikkat çekerek, “Biz sektörü, yat turizminin merkezi sayılan Göcek’in ayağına getiriyoruz. Şu anda deniz ve yat tutkunları Göcek’te bir araya gelmiş durumda. Sektör fuar sayesinde burada toplandı diyebiliriz. Deniz meraklılarının ihtiyaç duyabileceği her şeyi a’dan z’ye Göcek’e getirdik. En son gelişmeleri, en yeni teknolojileri, fuarda herkesten önce deneme fırsatı bulabilecekler. Yüzlerce tekne ve motoryat ile deniz ürünlerinin sergilenmesine olanak sunarak dolu dolu bir beş gün geçirmiş olacağız. Yat bağlama kapasitesi 16 bin civarında olan ülkemizde sektör bu tip fuarlar sayesinde her yıl daha da gelişmekte.” diye konuştu.

Fuar aktivitelerle şölene dönecek

5 günlük fuar programının yalnızca ürün ve hizmetlerin tanıtımından ibaret olmadığını da ifade eden Tuna, ticari boyutlara ilave olarak, eğitsel, sosyal ve kültürel anlamda katkı sağlanacağını da belirterek, Göcek’in aktiviteler sayesinde aynı zamanda bir şölene de mekan olacağını vurguladı.

 Aktiviteler, 14 Haziran saat 14.00’de Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı bölümünün defilesiyle başlayacak. 15 Haziran Cuma günü saat 15.00’de Optimist Lazer Yelken Gösterisi’nin Göcek Yat Klübü’nde düzenleyeceği gösteriyi, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın sürpriz ziyaretleriyle gerçekleşecek fuar resmi açılış töreni takip edecek. Törende Körfezin Efeleri gösteri grubu izleyenleri büyüleyecek. Ardından 18.00 – 20.00 saatleri arasındaki “Deniz Turizminde 2023 Türkiye’sinin Hedefi” konulu paneli, protokolün de yer alacağı kokteyl etkinliği izleyecek.

16 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’den itibaren başlayacak olan Dalış Sporları Etkinlikleri ile Optimist Lazer Yelken Gösterisi ve fuar katılımcısı Emek Marin Firmasının organize edeceği özel gecede sürpriz etkinlikler  ziyaretçilerle buluşacak.

Sinerjisi yüksek bir fuar etkinlikleri içinde renkli görüntülere eşlik edecek BOAT EXPO 2012 Fuarı aynı zamanda sektöre katkılarının yanı sıra aktiviteleriyle de deniz tutkunu ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam edecek. 

 

Editör: TE Bilişim