Türkiye`nin yabancı sermaye, işadamları ve zengin turistler için cazibe merkezi olmasını hedefleyen hükümet kısa sürelerle verilen ikamet izinleri konusunda bir ilke daha imza attı.

İçişleri Bakanlığı`ndan 81 İl valisine gönderdiği genelgeye göre, yat turizmi amacıyla Türkiye`ye gelen yabancı işadamlarına 5 yıl ikamet izni verilecek.  İkamet izni yalnızca yat sahibi için değil eşi ve çocukları, yat mürettebatı ve yatta görevli diğer personeli içinde geçerli olacak. Turistik amaçlı ikamet tezkereleri Türkiye`nin dış temsilciliklerden verilecek.

Belge Yeterli Olacak

Yat sahibi yabancının 5 yıl ikamet izni alabilmesi için Deniz Turizmi Yönetmeliğine göre düzenlenen ve hudut kapısı birimlerince onaylı Seyir İzin Belgesi esas alınacak. Bu belge, anılan yönetmelik gereğince yatla ilgili tüm beyan ve işlemleri içerdiği için başka herhangi bir belge istenilmeyecek. İkamet Beyanname formu emniyet makamlarına sunulmak üzere dilekçe yerine geçecek. İkamet izni işlemlerinde konaklanacak yere ait beyan edilen ev, otel, pansiyon gibi ikamet adresleri dışında yatta kalmak isteyenler için yatlar da ikamet adresi olarak kabul edilecek.

Hükümet Türkiye`deki bankalarda 3 milyon dolar ve üzerinde mevduat hesabı açtıran yabancılara da 5 yıl ikamet izni verilmesi için de çalışma yapıyor.

Editör: TE Bilişim