Türkiye ve Doğu Akdeniz kıyılarının tanıtımını yapmak amacıyla Türkiye'deki marinalar tarafından ortaklaşa düzenlenen yat rallisine katılan 11 ülkeye ait 36 yat, saat 18.00’de Alanya Marina’ya gelecek.

İlki 1990 yılında düzenlenen ve bugüne kadar kesintisiz devam eden Doğu Akdeniz Yat Rallisi'nin (Eastern Mediterranean Yacht Rally-EMYR) bu yılki bin 641 deniz mili olan rotasının ilk bölümü Türkiye, ikinci bölümü ise Doğu Akdeniz kıyılarını kapsıyor. Ralliye katılan yatlar yarın Kemer Marina'dan demir alarak, Alanya'ya gidecek.
"Alanya'yı Gezdirrmek İstiyoruz"
36 yattaki 120'ye yakın deniz tutkununun büyük bölümünün Alanya’ya ilk defa geleceğini söyleyen Alanya Marina Müdürü Savaş Ayas, “Yatlar, Fethiye’den Kemer’e doğru gelmişlerdi. Kemer’de 2 gün konakladıktan sonra da Alanya’ya geliyorlar. Burada da 5 gün kalacaklar. Kaldıkları süre içerisinde kendilerine Alanya’yı gezdirmek istiyoruz. Bölge tanıtımımız için önemli bir fırsat” dedi.
Saat 18.00 gibi tüm yatların gelmiş olacağını söyleyen Ayas, “Saat 19.00 civarında da bir ‘hoş geldiniz’ kokteyli düzenleyeceğiz. Bölgemizde kaldıkları süre içerisinde küçük bir Alanya yat yarışı da düzenleyeceğiz” dedi.
Yatçılar 13 Mayıs günü Akdeniz'in Doğu’suna doğru yelken açacak.
Editör: TE Bilişim