Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği Çalışma Ataşesi, yat ve tekne sanayi ile ilgili çalışmaları incelemek üzere Alanya’ya geldi.

ABD Ankara Büyükelçiliği Çalışma Ataşesi Laura de Otaluaro, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan ve üyelerini ziyaret etti. Yat ve tekne sanayi hakkında bilgi almak istediğini belirten Otaluaro, bu konudaki gelişmeleri öğrenmek ve ikili ilişkileri geliştirmek için Alanya'ya geldiğini ifade etti. Çalışma Ataşesi olarak, Türkiye'deki gelişmeleri izlemenin görevlerimden biri olduğunu dile getiren Otaluaro, Türkiye'de yat ve gemi inşa sanayiinin büyüyen bir sektör olduğunu söyledi.

Gerek Alanya'da, gerekse Türkiye'de bu büyüyen sanayiyi görmek istediğini ifade eden Otaluaro, “Washington'a rapor göndererek, konuyla ilgilenen kişilere büyüyen bu sanayi ile ilgili bilgileri almak istedik. Türkiye ve ABD arasındaki İkili Ticaret Konseyi'nin görevlerinden birisi de 2 ülke arasındaki ticaret ve turizm ilişkilerini geliştirmek. Son 1-2 yılda da olduğu gibi bu alanda da büyük bir ilerleme olduğunu düşünüyorum." dedi.

Bir gazetecinin sorduğu, Türkiye'deki çalışma hayatıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Otaluaro, "Türkiye, şu anda çalışma hayatındaki hakları uygulamak için elinden geleni yapıyor. Türkiye'de işçi haklarını geliştirme konusunda yapılan çalışmaların çok olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum." diye konuştu.

Çalışma Ataşesi Otaluaro’ya, ilçenin sosyo-ekonomik yapısı hakkında brifing veren ALTSO Başkanı Aydoğan da Alanya'ya çok az sayıda ABD'li turist geldiğini söyledi. 40 farklı ülkeden insanların buradan konut aldığını ifade eden Aydoğan, Alanya’da son yıllarda denizcilik konusunda büyük aşamalar kaydedildiğini söyledi. Alanya’nın, önemli bir liman kenti olma gayreti içinde olduğunu dile getiren Aydoğan, deniz yoluyla daha çok ABD’li turisti Alanya’da ağırlamaktan mutlu olacaklarını dile getirdi

Toplantıya; Alanya Liman Başkanı Edip Ballıkaya, Alanya Müteahhitler Birliği (MUTBİR) Başkanı Alaaddin Çakır, Alanya Marina A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Metin Atalay’ın yanı sıra ALTSO yönetim kurulu üyeleri ile denizcilik sektöründe yer alan meclis üyeleri de katıldı.

Editör: TE Bilişim