Yat sektörünün sorunları Bodrum'da masaya yatırıldı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Muğla'nın Bodrum ilçesinde, denizcilik sektörünün temsilcileri ile biraraya gelip, sorunları değerlendirdi.

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Muğla'nın Bodrum ilçesinde, denizcilik sektörünün temsilcileri ile biraraya gelip, sorunları değerlendirdi.

İçmeler Mevkisi'ndeki bir tersanede düzenlenen toplantıda, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, yat imalatı, çekek yeri, bakım onarım ve yat yan sanayi sektörü temsilcileri ile 2 saat süreyle görüşen (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, daha sonra tersaneyi gezip, bilgi aldı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın Nisan ayındaki genel kurulunda tekrar aday olacağını belirten Metin Kalkavan, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mavi yolculuğun dünyaya tanıtılması için yapılan çalışmaların sorulması üzerine Kalkavan, "Mavi Yolculuk Projesi için ön araştırma yaptırdık. Büyük projenin büyük boyutu var. Proje çok yüksek rakamlara çıkıyor. Mavi yolculuk gerçekten Türkiye'nin turizmde tanıtma projelerinden birisi olabilir" dedi. Bodrum'un yat turizmi merkezlerinin başında geldiğine dikkati çeken Kalkavan, Yunan Adaları'yla ilgili çıkış problemi yaşandığını hatırlatıp, "Sorunun şartlı olarak aşılmış durumda, altı doldurulmaya çalışıyor" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim