YAT KAPTANI OĞLU İÇİN MÜCADELEDE

Antalya'da yaşayan Adem Boz, oğlunu kendisinden kaçıran eşine karşı hukuk mücadelesi verecek. Yat Kaptanı Boz, Alman eşi hakkında tazminat davası açıyor.

Antalya'nın Demre İlçesi'ne bağlı Üçağız Köyü'nde yaşayan Adem Boz, beş yıl önce evlendiği Alman eşi hakkında, çocuğunun doğum tarihini değiştirerek kendisinden kaçırdığı iddiasıyla tazminat davası açmaya hazırlanıyor. 

Boz, AA muhabirine, 7 Mayıs 2000'de kaptan olarak çalıştığı ''Baba Veli'' adlı teknede, Berlin'de yaşayan Alman Manuela Jana Hess ile tanıştığını ve birbirlerine aşık olduklarını anlattı. 

Daha sonra Almanya'ya dönen Manuela'nın, 20 Haziran'da tekrar Üçağız'a geldiğini ve evlenmeye 1xbet karar verdiklerini belirten Boz, ülkesine dönen ve 22 Ekim'de anne ve babasıyla tekrar gelen Manuela ile birlikte ailesine, Manuela'nın evlatlık olduğunu açıkladığını ve evlenmelerine karşı çıktıklarını belirten Boz, buna rağmen 27 Ekim 2000'de Demre'de evlendiklerini söyledi. 

Yaklaşık 43 gün Türkiye'de yaşadıklarını ve Manuela'nın üç aylığına Almanya'ya döndüğünü bildiren Boz, Manuela'nın, Aralık ayında kendisini arayarak, hamile olduğunu bildirdiğini ve Türkiye'ye dönmeyeceğini söyleyerek, boşanma davası açtığını ifade etti.

Berlin Aile Mahkemesi'nin 12 Aralık 2001'de yapılacak boşanma davası için kendisini çağırdığını ancak vize alamadığı için gidemediğini, boşanmamak için Berlin Barosu'na kayıtlı bir Türk avukat tuttuğunu belirten Boz, şunları söyledi: ''Ancak avukat boşanmayı kabul etmiş. Yaptığım araştırmada 10 Eylül 2001'de Manuela'nın Dominik Hanrich Mauerhof adında bir oğlan çocuğu doğurduğunu öğrendim. Berlin'de bir dedektif tuttum. Dedektif çocuğun 5 Mayıs 2002'de doğduğunu belirtti. Alman Vatandaşlık Bürosu'na bir dilekçe ile başvurdum. Burası çocuğun 10 Eylül 2001'de doğduğunu resmi olarak onayladı.

Boşandığımı, ancak bu yılın Ocak ayında öğrendim. Manuela'nın da anne bildiği kişinin kardeşi ile evli gözüktüğünü öğrendim.'' Sağlığını kaybettiğini, depresyona girdiğini anlatan Adem Boz, hukuk mücadelesini bırakmayacağını söyledi.

Demre Asliye Hukuk Mahkemesi'nde çocuğun babası olduğunun tespiti, çocuğunun kaçırıldığı ve doğum tarihinin yanlış beyan edildiği iddialarıyla Alman makamlarına dava açacağını vurgulayan Adem Boz, ayrıca o dönemde avukatlığını yapan kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağını ve Manuela hakkında 30 bin YTL'lik tazminat davası açacağını bildirdi.

Kesinlikle pes etmeyeceğini belirten Boz, ''Çocuğun benden olduğunu, doğum tarihinin yanlış beyan edildiğini ispat edeceğim.Zaten belgelerle ispat ettim. Almanya'da hukuk varsa bu belgeleri onaylar, bana vize verir ve çocuğumu gösterirler'' dedi.

Kaynak:A:A-İnternetHaber

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim