YAT'arak para kazanan TÜRK

Dolar milyarderleriyle iş yapan gizemli Türk, yat pazarını keşfetti; paraya para demiyor

Dolar milyarderleriyle iş yapan gizemli Türk, yat pazarını keşfetti; paraya para demiyor Çılgın Türk, 195 milyon dolara sipariş verdiği yatı Rus milyardere 225 milyon dolara sattı .

Girişimci ruhuyla yurt dışında büyük paralar kazanan Türkler, yat sektörünü de keşfetti.  ABD'nin ünlü dergilerinden Luxury Yacht'taki bir ilandan yola çıkarak dünya yat borsasını bir Türk'ün yönettiğini belirledi. Meçhul Türk işadamı, sipariş verdiği yatları teslim tarihine yakın 20-40 milyon dolar fazlasına satıyor.

Adı gizli tutulan, ancak New York, Uzakdoğu ve İstanbul'da projeleri olan bu Türk, son olarak ABD'de 110 metrelik bir yat siparişi verdi. Mayıs 2010'da yatı teslim alacak olan Türk işadamı, şimdiden bir Rus dolar milyarderi ile ön protokol imzaladı. Türk işadamının 195 milyon dolarlık yat için Rus milyarderle 225 milyon dolara el sıkıştığı öğrenildi. Çılgın Türk, Rus işadamının istediği kentte yatı teslim edecek.

Bu arada, Vicem Yachts'ın sahibi Sebahattin Hafızoğlu da, Türkiye'de yaptırdığı yatları ABD'de önemli isimlere satıyor. 2008 yılında 'Vicem 67 Flybridge' adlı 20.5 metrelik lüks yatı dönemin ABD Başkanı George Bush'un eğitim danışmanı Bill Brock'a satan Hafızoğlu, "Türkler bu konuda çok başarılı" diyor.

Oksijen odası bile var

ABD'nin Florida eyaletindeki Westport Yat Tersanesi'nde yapımı devam eden mega yatın en büyük özelliklerinden biri, oksijen odasının bulunması. Son dönemde zenginlerin vazgeçemediği bu tutku, yatta düşünülmüş. Triplex olan ve 14 kamaraya sahip yatta, helikopter pisti, 50 kişilik sinema salonu, oyun ve spor kompleksi bulunuyor. Dünyanın her bölgesinde iletişim kurabilecek bir teknoloji ağına da sahip olan yatta, 14 kişilik profesyonel bir ekip görev yapacak. Türk işadamı, dünyada büyük hayranlık uyandıran Türk hamamını da yata ilave ettirmiş

 

Editör: TE Bilişim