Yassıcaada:Güvenli ve ekonomik tatilin adresi

İzmirlilerin günübirlik tatil için en ekonomik adres olarak tercih ettiği Yassıcaada'da 2009 yaz sezonu açıldı.

17 Haziran 2009 Çarşamba - Sıcak yaz günlerinde keyifli bir tatil yapmak isteyen İzmirliler in “en ekonomik tercihi '' olan Yassıcaada, sezonun ilk gününde yine büyük rağbet gördü. Yenilenen tesisleri ve arttırılan kapasitesiyle çok beğenilen Yassıcaada, özellikle temizliği ve güvenli olması nedeniyle kadınların ve genç çiftlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Grand Plaza Turizm A.Ş. tarafından işletilen ve İZDENİZ A.Ş. nin vapur seferi düzenlediği Urla açıklarındaki Yassıcaada tesisleri, bu hafta sonu yılın ilk konuklarını ağırladı. Ucuz, temiz ve güvenli tatil özlemi duyan yüzlerce İzmirli daha ilk günden adaya akın etti. Gençler, kadınlar ve çocukların çoğunlukta olduğu misafirler, yaklaşık 1,5 saat süren keyifli bir vapur yolculuğunun ardından, tüm hazırlıkların tamamlandığı Yassıcaada ya ulaştı.

Tatilciler gün boyu masmavi denizde serinleme ve kumsalda doyasıya güneşlenme fırsatına yeniden kavuştular. İsteyen büfelerde sunulan yemeklerden yedi, isteyen de yanında getirdiklerinden... Yenilenen tesisleri, cankurtaranı, sağlık ve güvenlik personeli ile tam kadro olarak sezona “merhaba '' diyen Yassıcaada, huzurlu bir gün geçirmek isteyen aileler için de “en ekonomik alternatif '' olma özelliğini korudu. Kış sezonunun sessiz günlerinin ardından, ada bir kez daha neşe dolu kahkahalarla çınladı.

“Sosyal belediyeciliğin gereğini yapıyoruz ''

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, sezonun ilk Yassıcaada seferinde vatandaşları yalnız bırakmadı. Tesisleri gezerek inceleyen Hızır, tatilcilerle sohbet ederek onların da görüşlerini aldı. Yassıcaada tesislerinin her geçen yıl gelişerek güzelleştiğini ve bu yıl kapasitenin daha da arttırıldığını söyleyen Genel Sekreter Ersu Hızır, şunları kaydetti:

“Bu yıl yine bütün tesislerimizi, sezon açılmadan yeniledik. Yiyecek-içecek hizmetlerindeki fiyatları makul düzeyde tuttuk. Vatandaşlarımızın ekonomik olarak yararlanmaları konusunda gerekli önlemleri aldık. Aynı zamanda Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı nın çalışmaları kapsamında Yassıcaada hafta içi bir gün de engellilerimiz için değerlendiriliyor. Kısacası biz burada sosyal belediyeciliğin gerektirdiği her türlü uygulamayı yapıyoruz. ''

“Hem temiz, hem güvenli, hem ekonomik ''

Daha ilk günden Yassıcaada ya gelerek deniz, kum ve güneşten yararlanan İzmirliler Büyükşehir Belediyesi nin bu hizmetinden fazlasıyla memnun kaldı. Büyük çoğunluğunu gençlerin ve kadınların oluşturduğu ziyaretçiler üç konuda hemfikirdi Yassıcaada, kadınların tek başına gelebileceği kadar güvenli, çocukların gönül rahatlığıyla yüzebileceği kadar temiz ve tüm dar gelirlilerin faydalanabileceği kadar ucuz.

Asuman Aldırmaz (Ev hanımı):

“7 yıldır aşağı yukarı buradayız. Her yıl dört gözle sezonun açılmasını bekliyoruz. Her şeyden çok memnunuz. Özellikle temizliği ve güvenli bir yer olması benim için önemli. Örneğin bir keresinde beni burada arı soktu. Hemen sağlık ekibi müdahale etti. Ayrıca bayan olarak yalnız gelmeme rağmen hiçbir rahatsızlık yaşamıyorum. Tek başımıza korkusuzca geliyoruz. Denizi son derece temiz, hiçbir kirli atık yok. Fiyatlar çok uygun. Dostluk da var burada, herkesle arkadaş gibi olduk. ''

Yağmur Ahsen Aldırmaz:

Ben buradan çok memnunum. Yıllardır geliyoruz. Yüzmeyi bile burada öğrendim.

Aysel Sezgin (Emekli):

“Gerçekten çok beğendim. İlk defa geliyorum ve her zaman gelmeyi düşünüyorum. Böyle bir organizasyon olduğunu Karşıyaka İskelesi ndeki afişlerden öğrendim. Merak edip geldim ve çok memnun kaldım. Her yer tertemiz, fiyatlar bütçemize uygun. Artık her zaman gelmeyi düşünüyorum. ''

Özlem Çapar (Öğrenci):

“Ben burayı arkadaşımın sayesinde tanıdım. O her yıl geliyormuş. Ben ilk kez geldim ama çok beğendim. ''

Nur Adanır (Öğrenci):

“Burası diğer yerlere göre daha eğlenceli. Daha güzel vakit geçiriyoruz ve fiyatları da uygun. Bu nedenle Yassıcaada yı tercih ediyoruz. ''

Pazartesi hariç her gün sefer var

Geçtiğimiz iki sezon ulaşım ücretine zam yapmayan Büyükşehir Belediyesi, adaya gidiş-geliş ücretini bu yaz 10 TL olarak belirledi. 0-7 yaş grubu arasındaki çocuklardan yine ücret alınmıyor. Adaya sefer yapan her vapur 500 er yolcu alırken, bilet satışları, bir önceki gün saat 22.00 ye kadar sürüyor.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da adaya Pazartesi hariç her gün gidilebiliyor. Vapurlar Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri önce saat 08.30 da Karşıyaka İskelesi nden, daha sonra saat 09.00 da Konak İskelesi nden hareket ediyor. Cumartesi ve Pazar günleri ise Karşıyaka ve Konak tan birer olmak üzere toplam iki vapur saat 09.00 da kalkıyor.

Vapurlar, dönüş için saat 18.00 de adadan hareket ediyor. Ada misafirleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza A.Ş. tarafından işletilen kafeteryadan yararlanabildikleri gibi kendi getirdikleri yiyeceklerle de piknik yapma olanağı buluyorlar. Tatilcilerin güvenli bir gün geçirmesi amacıyla, Eşrefpaşa Hastanesi nden 1 doktor ve 1 hemşireden oluşan sağlık ekibinin yanı sıra bir de cankurtaran hazır bulunuyor.

Editör: TE Bilişim