Yaşar Üniversitesi Gemisander'de

İzmir’in Aliağa İlçesinde bulunan Türkiye’nin tek Gemi Söküm Bölgesi olan Aliağa Gemi Söküm Tesisleri Yaşar Üniversitesi Lojistik Topluluğu öğrencilerini ağırladı.

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ LOJİSTİK TOPLULUĞU ÖĞRENCİLERİ GEMİ SÖKÜM BÖLGESİNİ GEZDİ

İzmir"in Aliağa İlçesinde bulunan Türkiye"nin tek Gemi Söküm Bölgesi olan Aliağa Gemi Söküm Tesisleri Yaşar Üniversitesi Lojistik Topluluğu öğrencilerini ağırladı.  Yaşar Üniversitesi Lojistik Programı Öğretim Görevlisi Ceren Altuntaş, Lojistik Topluluğu Başkanı Gülben Kıncal ve 25 kişilik öğrenci topluluğu Aliağa da önce Ege Gübre Sanayi İşletmelerinde ve limanında incelemelerde bulundular. Burada Lojistik konularında bilgi alan, yükleme boşaltma işlemlerini yerinde gören ve bir yük gemisine çıkarak inceleme yapan öğrenciler daha sonra Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Dernek Başkanı (GEMİSANDER) Adem Şimşek"i ziyaret ederek gemi geri dönüşümü ve gemi sökümü konularında bilgi aldılar. Ziyarette bir sürpriz ile karşılaşan öğrenciler, sökülmek üzere bölgeye gelen bir geminin karaya vurduruluşuna da tanıklık ettiler.

CEREN ALTINTAŞ “GEMİ SÖKÜME HER GELDİĞİMİZDE YENİ ŞEYLER ÖĞRENİYORUZ”

Yaşar Üniversitesi Lojistik Programı Öğretim Görevlisi Ceren Altuntaş Terminal İşlemleri ve Yönetimi dersi kapsamında önce Ege Gübre Sanayi tesislerinde incelemelerde bulunduklarını dile getirerek “ Burada liman operasyonları hakkında bilgi aldık. Teorikte gösterdiğimiz konuları, liman araç ve gereçleri, yükleme boşaltma işlemleri gibi konuları yerinde görme şansı yakaladık. Buradaki gezimizden sonra da Gemi Söküm Tesislerine geldik. Dernek Başkanımız Adem Şimşek bizlere her konuda yardımcı oldu. Bize burada bir sürpriz hazırlamış. Sökülmek üzere gelen bir geminin baştan kara yapılmasını bizlere ve öğrencilerimize uygulamalı gösterdi. Daha önce üniversitemizde verdikleri konferansta videodan gördüğümüz sahneyi canlı olarak görmek bizi keyiflendirdi. Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği ve faaliyetlerini yakından takip ediyor ve yeni yeni bilgiler ediniyoruz.” Dedi.

“GEMİ GERİ DÖNÜŞÜMÜ SON YILLARDA BÜYÜK ÖNEM KAZANDI”

Yaşar Üniversitesinde Lojistik Bölümünde toplam 130 öğrenci olduğunu ve Lojistik Topluluğu olarak ta 50 öğrencinin bulunduğunu dile getiren Ceren Altuntaş “ Bölümümüz itibariyle öğrencilerimizin uygulamalı eğitimlerde daha verimli oldukları gerçeğinden hareket ederek bu tür gezilerimizi yapıyoruz. GEMİSANDER bizlere her zaman destek oluyorlar. Son olarak uluslar arası düzeyde yaptığımız sempozyumda ana sponsorlardan bir olarak da desteklerini esirgemediler. Gemi Söküm Sektörünü tanımanın faydalarını her geldiğimizde daha iyi anlıyoruz. Türkiye de tek olan Aliağa Gemi Söküm Bölgesinde yürütülen faaliyetler ile de öğrencilerimiz mezun olduklarında iş alanlarının sadece acenteler olmadığını da görmüş ve öğrenmiş oluyorlar. Gemi Geri Dönüşümü son yıllarda büyük önem kazanmaya ve ön plana çıkmaya başladı. Uluslararası Kalite Konferansında üniversite olarak Gemi Geri Dönüşümü konusu ile ilgili bir bildiri ile katılacağız. Katıldığımız bildiride Gemi Geri Dönüşümünün etkinlik analizi yapılacak. Biz de bu konuları dünyaya bir kez daha duyurmaya çalışıyoruz.”diye konuştu.  

GÜLBEN KINCAL “GEMİ SÖKÜM SEKTÖRÜ BİZLERE YENİ FİKİRLER VE AÇILIMLAR KATTI”

Lojistik Topluluğu Başkanı Gülben Kıncal da topluluk olarak bu tür gezileri yapmaktan memnun olduklarını dile getirerek “Burada sadece gemi söküm çalışmalarının görünen yüzünü değil diğer aşamalarını da görme ve öğrenme şansı buluyoruz. Gemiler söküldükten sonra ortaya çıkan malzemelerin dönüşüm süreci ve lojistik anlamda ki yansımalarını da yerinde görme ve öğrenme imkanı buluyoruz. Adem Bey ve Yönetim Kurulu bizlere her türlü desteği veriyor. Bu sektörü tanımak bizlere yeni fikirler ve açılımlar katıyor. Desteklerinden dolayı kendilerine topluluğumuz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

ADEM ŞİMŞEK “SEKTÖRÜMÜZÜ HER PLATFORMDA ANLATIYORUZ”

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Dernek Başkanı (GEMİSANDER) Adem Şimşek te ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Türkiye de ve Dünya da Gemi Geri Dönüşüm Sektörünün doğaya ve çevreye kazandırdığı katma değeri her platformda anlatmaya gayret ediyoruz. Öğrencilerimizin bu ilgileri de bizleri sevindiriyor. Ülke ekonomisine kattığımız artı değer ile doğaya ve çevreye saygılı bir sektör olduğumuzu yerinde görmenin hem bizlere hem de ilgililere büyük katkıları oluyor. Türkiye bu sektörde Dünya da söz sahibi bir konuma gelmiştir. Dünya bizim standartlarımızı yakından takip ediyor. Ülkemizde de bu sektörün iyi bilinmesi için kendimizi anlatmaya devam edeceğiz. Geleceğimizde söz sahibi olacak öğrencilerimizin bizleri yakından tanımaları ve kendi alanlarında daha başarılı olmaları açısından biz her türlü desteği vermeye hazırız. Öğrenmenin ve doğru bilgilenmenin önemine inanan birisi olarak her geçen gün sektöre artan ilgiyi pozitif olarak yansıtmaktan ve pozitif algılanmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim