20. Kış Kariyer Günlerinin Beşinci Gününde YASA, DTO ve NEMTAŞ Dokuz Eylül'deydi

Bu yıl 20.si düzenlenen Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Kış Kariyer Günleri 7 Aralık 2015 Pazartesi günü birinci oturumunun konuğu YASA oldu.

YASA'yı temsilen İnsan Kaynakları Müdürü Kpt. Muammer Bıçakçı, Personel Müdürü Yardımcısı Göktan Gökalp, Kpt. Murat Çetinkaya ve Baş Mühendis Sezgin Deneçli katıldılar. Konuşmasına Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Kış Kariyer Günleri'nde bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu belirterek başlayan Bıçakçı şirket bünyesinde 18 dökme ve 4 tanker olmak üzere toplam 22 adet gemilerinin bulunduğunu söyledi.

Ayrıca stajyerlere verdikleri önemin sık sık üzerinde durdu ve gemilerinde sosyal imkanların bulunduğunu sözlerine ekledi. Kendilerine yöneltilen soruları içtenlikle yanıtlayan temsilcilere plaketlerini Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 3. sınıf öğrencileri Mehmet Çağrı Gürkan ve Merve Özçiçek ile Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3. sınıf öğrencileri Reyhan Onarır ve Ersel Öner takdim ettiler.

Oturum toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. 7 Aralık 2015 Pazartesi Günü ikinci oturumunun konuğu İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi (DTO) oldu. DTO'yu temsilen DTO İzmir Şube Müdürü Halil Hatipoğlu, Deniz Turizm Sorumlusu Nur Kanve Uzman Alper Terzioğlu katıldılar.

Konuşmalarına Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nde bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu belirterek başlayan Kan DTO'nun kuruluşundan bu yana gerçekleştirdikleri faaliyetler ile misyon ve vizyonundan bahsetti. Denizcilik sektöründe iş güvenliği ve emniyet konuları üzerine vurgu yapan Hatipoğlıu sözlerine gelecekteki zabit adaylarından beklentilerini ekleyerek kara opsiyonunda da çalışanların deniz tecrübesinin önemli olduğunu vurguladı. Kendilerine yöneltilen soruları da cevaplayan temsilcilere teşekkür plaketlerini Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 3. sınıf öğrencileri Emre Kutbe ve İskender Koç ile Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Mehmet Altaş takdim etti.

7 Aralık 2015 Pazartesi Günü 3. oturumunun konuğu NEMTAŞ Denizcilik oldu. NEMTAŞ Denizcilik'i temsilen İnsan Kaynakları Müdürü Selay Sert ve Personel Müdürü Kpt. Ahmet İhsan Avcı katıldılar. Konuşmalarına Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nde bulunmaktan dolayı duydukları mutluluğu belirterek başlayan Avcı şirket hakkında bilgiler vererek stajyerlerine verdikleri önemi vurguladı. Sözlerine gemilerinde bulunan sosyal imkanları da ekleyerek devam eden AVCI, gemi emniyeti ve iş sağlığı ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Soru-cevap bölümünden sonra NEMTAŞ temsilcilerine plaketlerini Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 3. sınıf öğrencileri Aytuğ Yoleri ve Erinç Bolatkesen takdim ettiler.

Editör: TE Bilişim