Yarhisar Müze Gemisi’nin 9. yıldönümü törenle kutlandı

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisinin 9. yıldönümü, geminin girişinde Gölcük protokolü ve vatandaşların katılımıyla kutlandı

. 9. yıl kutlamasına Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üst Teğmen Mehmet Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şimşek, Gölcük Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri, İlçe Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Yarhisar Müze Gemimiz, 9 yıllık süre içerisinde yerli, yabancı birçok misafirimiz tarafından ziyaret edildi. Katkı sağlayan herkese özellikle de vatandaşlarımıza ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizlerin desteği ve katkıları sayesinde bugünlere kadar geldik” dedi.

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, “Burada bulunmayı çok arzu ediyordum ve sonunda bu gerçekleşti. Yarhisar Gemisinde görev yapmış olmam ve aradan geçen 32 yıllık süre sonunda görev yaptığım geminin Gölcük Kavaklı Sahilinde müze gemi olarak hizmet vermesinin 9. yılında bulunmam benim için çok farklı anlam ifade ediyor. Yarhisar Gemisi’nin müze gemi olarak hizmet vermesine vesile olan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından gemi içerisinde hazırlanan resepsiyona katılan Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, 9. yıl pastasını kesti. Ardından Yarhisar Müze Gemisi, protokol ve davetlilerce gezilerek program sona erdi.

Editör: TE Bilişim