Türkiye’nin karaya yerleştirilmiş ikinci su üstü savaş gemi müzesi olan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi’nin 7′nci açılış yılı düzenlenecek etkinlikle kutlanacak.

Türkiye’nin karaya yerleştirilmiş ikinci su üstü savaş gemi müzesi olan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi’nin 7′nci açılış yılı düzenlenecek etkinlikle kutlanacak. 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, geminin güvertesinde gerçekleştirilecek kutlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, Yarhisar Gemisi’ni “Donanma Kenti Gölcük“e yakışır bir müze haline getirdiklerini belirterek, bu gemininTürkiye‘de karaya yerleştirilmiş iki su üstü savaş gemisi müzesinden biri olduğunu söyledi.

Müzeyi şuana kadar yurtiçi ve yurtdışından 161 bin 483 kişinin ziyaret ettiğini dile getiren Ellibeş, “Ne kadar doğru bir çalışma yaptığımızın farkındayız. Gölcük nüfusunun çok üstüne çıkan ziyaretçi sayısı bunun en büyük kanıtı” dedi.

Ellibeş, müze gemisini ziyaret eden vatandaşları rehberler eşliğinde gezdirip tanıtım yaptıklarını anlatarak, 24 EkimPerşembe günü yapılacak 7′nci açılış yılı kutlamasına tüm Gölcük halkını beklediklerini kaydetti.

Yarhisar Müze Gemisi

ABD’de 1964 yılında inşa edildikten sonra aynı yılın sonunda Türk Donanması’na katılan Yarhisar’ın, 40 yıl “Keşif-Karakol” gemisi olarak yaptığı görevi 2004 yılında son buldu.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın Ege safhasına da katılan ve Gölcük-Kavaklı sahilinde 2006′da karaya yerleştirilen gemi,Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi olarak hizmet veriyor. 

Editör: TE Bilişim